Україна
28 лютого 2020
Найголовніше за день: допити Порошенка в ДБР, податки для таксистів, заблоковано роботу «Суспільного» ,
Читайте про найголовніші події дня, 28 лютого.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 28 лютого.

Допити Порошенка в ДБР

Петро Порошенко приїхав на допит в ДБР. Під будівлею проходить акція на його підтримку. 

Кореспондент інфопростору «Є!» перебував на місці подій та проводив пряму трансляцію.

Печерський суд Києва раніше ухвалив рішення про примусовий привід Порошенка на допит у ДБР. Разом з тим суд не повідомив політику про засідання, як цього вимагає Кримінальний процесуальний кодекс.

Податки для таксистів

Голова “Укртрансбезпеки” Олександр Погорілий вважає існування ринку таксі без державного регулювання великою проблемою і висловив бажання її вирішити.

Очевидно, що втручання держави у справи таксистів призведе, в першу чергу, до збільшення ціна на послуги, а також посприяє перерозподілу рику.

Заблоковано роботу «Суспільного» 

18 лютого Міністерство юстиції України відкрило виконавче провадження щодо стягнення із «Суспільного» боргу в сумі 10 млн 591 тисяча 224 євро 48 центів та 73 080 грн судового збору на користь акціонерного товариства «Євроньюз».

У «Суспільному» також зазначають, колишня державна Національна телекомпанія України почала співпрацювати з «Євроньюз» у 2010 році, тобто ще до створення «Суспільного мовника». Згодом з бюджету припинили виділяти кошти на оплату ліцензійних платежів за договором про створення українськомовної версії «Євроньюз», що й спричинило появу боргу та відповідний судовий процес.

Очільник «Суспільного»Аласанія розповів, що про арешт рахунків мовника ніхто не попередив. «Євроньюз» виграв судовий процес у цій справі ще три роки тому, тому незрозуміло, чому рахунки заарештували зараз. Він вважає таке рішення Мін'юсту політично мотивованим.

Також повідомляли, що кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався сьогодні з Андрієм Карповим (Андрій Полтава), українським відеблогером, телеведучим, волонтером.

Читайте також:Атака Росії на Туреччину. Чи буде повномасштабна війна