Шоу-біз та культура
1 березня 2020
Найкращі фільми Квентіна Тарантіно для перегляду на вихідні
Підбірка фільмів Квентіна Тарантіно для перегляду на вихідні
news-image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» зробили для вас підбірку фільмів Квентіна Тарантіно для перегляду на вихідні. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

1. «Скажені пси»

Сюжет починається з того, що група з восьми чоловіків веде невимушені бесіди за столиком в кафе. Після, шестеро з них, одягнені в абсолютно однакові костюми, відправляються грабувати ювелірний магазин. Однак щось йде не так, на місце злочину приїжджає поліція, в результаті чого пограбування зривається, і двоє грабіжників гинуть в перестрілці. Решті ж вдається втекти від переслідування, і вони направляються на заздалегідь обумовлене місце. Їм належить з'ясувати, що ж послужило причиною зриву прорахованого до дрібниць плану?

2. «Кримінальне чтиво»

Один з найвідоміших фільмів Квентіна Тарантіно - «Кримінальне чтиво» - став переломним моментом в історії американського кіно, поклавши початок незалежного кінематографу Голлівуду. Фільм отримав «Оскар» і «Золоту пальмову гілку» Каннського кінофестивалю, він не покидає рейтингу найкращих фільмів за версією «Кинопоиск» і за версією IMDb. Вінсент Вега і Джулс Вінфілд - бандити з банди Марселласа Уоллеса. Вони грабують людей, виконують криваві завдання свого боса, а в перервах між «посадовими обов'язками» базікають і розповідають один одному історії з життя. Так перед глядачем розгортаються три історії: про те, як Вінсент рятує дружину Марселласа Мію від передозування наркотиків; про те, як Джулс рятує від провалу невдалих грабіжників Хані Банні і Пампкіна, що вирішили пограбувати кафе; і про хлопця на ім'я Бутч Кулідж, боксера, який уклав з Марселласа угоду, а в підсумку порушив правила гри і обдурив грізного боса Вінсента і Джулс.

3. «Безславні виродки»

 «Безславні виродки» - пародія на фільми про війну, чорна комедія про Другу світову і військах СС. Події фільму поміщені в простір альтернативної історії і не претендують на відображення історичних реалій. Сім'ю Шошанни Дрейфус із задоволенням вбиває німецький офіцер Ганс Ланда - гроза євреїв. Американець Апач разом з командою своїх безславних виродків відправляється в Європу, щоб протистояти звірств фашизму їхніми ж методами. 

 

4. «Вбити Біла»

Героїня Уми Турман на прізвисько Чорна Мамба - наймана вбивця, яка вирішує зав'язати з кримінальним минулим і завести нормальну сім'ю, вийти заміж, народити дитину. Але день, який повинен був стати найщасливішою в її житті, раптом обертається найстрашнішим кошмаром: на весілля заявляються колишні «колеги» на чолі з Біллом, босом їх банди. Вони вбивають нареченого і гостей і стріляють в саму вагітну Чорну Мамбу. Пролежавши без свідомості 4 роки, дівчина приходить до тями в лікарні. Незважаючи на важкий стан і довгу кому, вона прекрасно пам'ятає, кому зобов'язана тим, що тепер у неї немає ні сім'ї, ні друзів. Героїня починає мстити, вистежуючи кожного члена банди, що був у той день в церкві, і жорстоко вбиваючи його. Вона збирається знищити кожного з них, одного за іншим, поки не добереться до того, хто влаштував все це, - Білла, який не побажав відпускати кращу з банди, Чорну Мамбу.

5. «Джекі Браун»

Цей фільм легендарного Квентіна Тарантіно став екранізацією роману «Ромовий пунш», написаного популярним американським письменником і сценаристом Елмор Леонард, чиї твори неодноразово перетворювалися в екранні історії. Найрозумніша красуня Джекі хоча і живе в прекрасному, повному перспектив місті ангелів, але працює на невелику мексиканську авіакомпанію. Непрестижна, здавалося б, і малооплачувана посада небесної офіціантки відкриває перед розважливою ​​американкою широкі можливості: вона - частина мафіозного ланцюжка по контрабанді брудної готівки. Але налагоджений механізм дав збій, і Джекі опинилася між двох вогнів: органів охорони правопорядку і роботодавцем, якому зовсім не хочеться втратити гроші і свободу. І не будь молода стюардеса такою кмітливою і відважною, лежати дівчині з продірявленою головою в місцевому морзі. Небезпечна многоходовка - її єдиний шанс

Читайте також: П'ять комедій для перегляду на вихідні