Події
2 березня 2020
Південна Корея судитиме очільників секти, які навмисне заразили тисячі людей коронавірусом
Послідовники секти заразили один одного під час здійснення обряду, після чого вірус почав поширюватися країною.
news-image

Влада Сеула подала в прокуратуру позов проти 12 лідерів секти «Храм скинії свідчення Шинь-чонджи», звинувачуючи їх у вбивстві, заподіянні шкоди та порушення закону щодо контролю за поширенням інфекційних захворювань, пише ua.news.

Спалах коронавірусу в Південній Кореї країні почалася з міста Тегу, де послідовники цієї секти заразили один одного під час здійснення обряду, після чого вірус почав поширюватися країною. Відзначається, що медики провели обстеження усіх 230 тисяч членів цієї секти, і приблизно 9 тисяч осіб з них повідомили, що відчувають симптоми коронавірусу.

88-річний засновник секти Чи Ман Хі також здав аналізи на коронавірус, результати яких наразі невідомі.

Слід зазначити, після Китаю Південна Корея стала другою країною за кількістю захворювань коронавірусом: тут 3 736 підтверджених хворих і 21 померлий. Більш ніж половина заражених — послідовники вчення «Храм скинії свідчення Шинь-чонджи».

Нагадаємо, у Південній Кореї підтвердили 82 випадки захворювання на новий коронавірус. Щонайменше 10 людей захворіло під час відвідування церкви від прихожанки, яка відвідувала богослужіння.

Раніше ми писали, що кількість інфікованих коронавірусом в Італії зросла до майже 1700, у світі — до 89 тисяч.

Читайте також:РНБО визначила, у кого які шанси пережити коронавірус