Політика
2 березня 2020
Я ніяких заяв на відставку не писав — Гончарук
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук оголосив, що не писав заяв про відставку.
news-image

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук зібрав журналістів на брифінг 2 березня. Під час нього прем'єр прокоментував чутки про свою відставку, зустріч з главою Офісу Президента Андрієм Єрмаком та можливі кадрові зміни у Кабміні.

Гончарук про свою відставку 

Я жодних заяв станом на цю хвилину не писав. Очевидно у нас будуть з цього приводу консультації і з президентом, і з парламентом. Станом на сьогодні я більше нічого коментувати не хочу», — сказав прем'єр на брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів.

Про зустріч з Єрмаком

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук розповів, що на зустрічі з главою Офісу Президента Андрієм Єрмаком політики просто обмінялися думками та обговорили робочі питання.

Я кожного дня з кимось зустрічаюся, розмовляю, навіть вечеряю. У цій зустрічі не було нічого особливого. Ми просто обмінялися думками щодо того, що відбувається, обговорили робочі питання, – пояснив Гончарук.

Що відомо про зустріч Гончарука та Єрмака?

Вона відбулася 1 березня в індійському ресторані "Сутра" в Києві. Про зустріч політиків повідомив у мережі журналіст Крістофер Міллер. За його словами, Гончарук та Єрмак розмовляли пошепки, тому він багато не розчув, "але чув ім'я Ігоря Коломойського". Згодом "Українська правда" опублікувала відео, на якому помітно, як політики залишають ресторан.

Гончарук про можливі відставки міністрів

Прем'єр заявив, що у владній команді є бажання "серйозно підсилити уряд". Це командне рішення, яке, зокрема, залежить від президента і депутатів у парламенті. 

Яким буде фінальне рішення – я б зараз не хотів коментувати, тому що воно зараз ще на столі. Говорити про те, кого ми плануємо замінити, а кого ні, як на мене, трохи зарано,
– резюмував прем'єр.

Зверніть увагу! У середу, 4 березня, Рада збирається на позачергове засідання, на якому, зокрема, може розглянути зміни голів низки міністерств. У ЗМІ з'явилася інформація, що кадрові зміни у Кабміні можуть зачепити: Міністерство закордонних справ, Міністерство охорони здоров'я, Міністерство соціальної політики, Міністерство окупованих територій, крім того, можуть призначити віцепрем'єра з питань промисловості.

25 лютого видання KyivPost з посиланням на три джерела в українському уряді повідомило, що Зеленський розглядає Сергія Тігіпка претендентом на пост прем'єр-міністра.

Тігіпко був два роки віцепрем'єр-міністром при прем'єр-міністрах Павлі Лазаренку в 1997 році та Валерію Пустовойтенку. У 1999-2000 роках він був міністром економіки в уряді тодішнього прем'єр-міністра Віктора Ющенка. Сам Тігіпко балотувався в президенти у 2010 році. Тоді він посів третє місце.

На парламентських виборах 2012 року Тігіпко об'єднав зусилля з «Партією регіонів» президента Віктора Януковича та посів посаду віцепрем'єр-міністра при прем'єрі Миколі Азарові. Відтак він підпадає під люстрацію.

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія запевняє, що кандидатуру Тігіпка не розглядатимуть на посаду очільника уряду. 

Читайте також:Пранкер «Джокер» оприлюднив свою переписку з прем'єр-міністром України