Політика
2 березня 2020
Корнієнко: Треба системно переглянути роботу уряду, бо люди не відчули результату
Олександр Корнієнко заявляє, що треба провести відповідну роботу з урядом і з’ясувати, чому люди не відчули результатів "правильного курсу президента".
news-image

Голова партії "Слуга народу" і заступник голови однойменної фракції у Верховній Раді Олександр Корнієнко заявляє, що треба провести відповідну роботу з урядом і з’ясувати, чому люди не відчули результатів "правильного курсу президента".

Про це стало відомо з виступу Корнієнка на погоджувальній раді 2 березня, пише УП.  

Це саме (перевірки діяльності, – ред.) стосується й уряду. Я думаю, що цю розмову фахову ми у середу (4 березня, – ред.) проведемо, задамо конкретні питання, як так сталася, що курс, який обрало 73% населення, і потім підтвердило дуже великою підтримкою на парламентських виборах, це правильний курс, і довіра до президента зберігається, і до курсу зберігається, але по факту в кишенях люди не відчувають це, в платіжках люди не відчувають це, у системних реформах не відчувають це. З огляду тим більше на ту ситуацію безпекову, яка у світі насувається, – і з коронавірусом, і з можливою фінансовою кризою – нам точно треба переглядати системно, інституційно, що має робити уряд".

За словами Корнієнка, Кабмін "має перетворитися на такий собі штаб своєрідний по усунення цих загроз".

Він також додав, що окремі напрямки в уряді потребують перегляду та реформування.

Зокрема, голова партії відзначив, що ідея з укрупненням міністерств до кінця не спрацювала. Також не спрацювала ідея "вивести з поля зору промислову політику та взагалі економіку на рівні віцепрем’єра", тому, можливо, варто повертатися і до Міністерства промислової політики також.

Раніше стало відомо, що депутата Киву викликали до Держбюро розслідувань для вручення підозри.

Читайте також:Що відомо про Сергія Тігіпка: Мільйонні статки і голосування за диктаторські закони