Суспільство
2 березня 2020
Батьки кримських школярів просять Путіна повернути українську мову навчання
У радіоефірі передачі "Крим. Реалії" правозахисники з Криму обговорять перспективу української мови в умовах окупації
news-image

Батьківський рада з кількох шкільних закладів у анексованому Криму зробили звернення на адресу президента Російської Федерації Володимира Путіна і до лідера кримського осередку партії "Комуністи Росії" Леоніду Грачу з проханням допомогти відновити можливість отримання освіти українською мовою, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.

У прямому ефірі гості і слухачі зможуть почути та обговорити наболіле питання повної ліквідації українських шкіл в Криму після анексії.

Ми, батьки українських дітей, вимагаємо у влади Криму, міністерства освіти і культури відновити роботу української гімназії як було раніше і відкрити в кожному райцентрі українські школи. Ми не повинні позбавляти права наших дітей навчатися рідною для них мовою, нехай це і мова меншини", - зазначено в листі, який опубліковано в газеті "Іскра правди".

Тут же ініціатори відродження української мови в Криму вказали, що серед тих, хто створив архітектуру і промисловість на півострові, було чимало почесних українців, тому даниною поваги до них буде відновлення україномовних культури і освіти.

Читайте також:Радбез ООН вимагає від Росії припинення військової операції в Сирії