Світ
3 березня 2020
У Гонконзі вперше виявлено коронавірус у собаки – українська Держпродспоживслужба заборонила ввозити тварин із Китаю
Тварина утримувалася в тому самому будинку, де був встановлений випадок короновіруса у власника.
news-image

У зв'язку з тим, що у Гонконзі вперше був виявлений коронавірус у собаки, Державна служба з питань безпеки харчових продуктів тимчасово заборонила ввозити в країну домашніх тварин з Китаю. Про це повідомляє 112.

З метою мінімізації ризиків занесення на територію України збудника COVID-19, у відповідності зі статтями 33 і 96 Закону України "Про ветеринарну медицину", з урахуванням рекомендацій, викладених у Кодексі здоров'я наземних тварин МЕБ, Держпродспоживслужба тимчасово заборонила ввезення в Україну з Китайської Народної Республіки домашніх (собак, кішок тощо) і диких м'ясоїдних тварин", - йдеться у повідомленні.

Даний запобіжний захід заповаджений у зв'язку з тим, що на території Гонконгу (Китай) зареєстровано захворювання на SARS-CoV-2 у собаки.

Згідно з офіційною інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин, тварина утримувалася в тому самому будинку, де був встановлений випадок короновіруса у власника.

Раніше стало відомо, що порносайт xHamster надав безкоштовний преміум-доступ мешканцям регіонів, де зафіксовано спалах коронавірусу.