Україна
3 березня 2020
Найголовніше за день: перший випадок коронавірусу в Україні, акція протесту проти скасування люстрації та Росія стягнула війська до українських кордонів
Читайте про найголовніші події дня, 3 березня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 3 березня.

Перший випадок коронавірусу в Україні

В Україні, в Чернівецькій області, виявлено перший випадок захворювання на китайський коронавірус COVID-19.

Перший заражений коронавірусом Covid-19 в Україні наразі знаходиться в ізольованій в окремій палаті в інфекційному відділенні Чернівецької обласної лікарні, йому надаються необхідне симптоматичне лікування.

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька повідомила, що в лікарнях по всій Україні підготували 12 тисяч місць для розміщення хворих коронавірусом. Людей, хворих на коронавірус, лікуватимуть безкоштовно.

Акція протесту проти скасування люстрації 

У Києві, під будівлею Конституційного суду України, де 3 березня відбудеться розгляд скарги на закон "Про очищення влади", відомий як закон про люстрацію, зібралися протестувальники.

Люди вимагали не допустити скасування цього закону. Під будівлею суду зібралася група протестувальників з красномовними плакатами. Наприклад, на одному з них було написано "Ні – скасуванню люстрації". Водночас біля установи зібрали силовиків і спецтехніку.

Росія стягнула війська до українських кордонів

Росія безпосередньо близько від українських кордонів фактично завершила створення трьох Центрів забезпечення мобілізаційного розгортання.

Загалом уздовж українських кордонів розмістилися 87 – 90 тисяч військових Збройних сил Росії.  Нарощування угруповання військ РФ перш за все у Західному та Південному військових округах розпочалося одразу після початку агресії проти нашої держави. 

Раніше ми повідомляли, що в Україні з'явилися посади керівників цифрової трансформації.

Читайте також:Обстріли на Донбасі: 2 військових поранені, 3 отримали бойове ураження