Україна
4 березня 2020
Найголовніше за день: заява Гончарука про відставку, продаж державних автостанцій, підготовка до змін в Уряді
Читайте про найголовніші події дня, 4 березня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 4 березня.

Заява Гончарука про відставку

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук написав заяву про відставку. Документ уже надійшов до Верховної Ради. Новим очільником уряду, найімовірніше, стане Денис Шмигаль, який наразі є віцепрем’єр-міністром та міністром розвитку громад і територій.

Водночас спікер парламенту Дмитро Разумков підтвердив "Українській правді", що заява Гончарука вже надійшла до Верховної Ради.

 Продаж державних автостанцій

Фонд державного майна України продав підприємство «Київпассервіс», яке керує центральним автовокзалом Києва та п'ятьма автостанціями у Києві, за 230,89 мільйона гривень.

Про це повідомляють у пресрелізі Фонду державного майна України.

Аукціон з продажу «Київпассервіс» відбувся 4 березня. За даними Фонду держмайна, у ньому взяло участь 3 учасники, а ціна продажу зросла з початкової ціни на 18%.

Підготовка до змін в Уряді

На позачерговому засіданні Верховної Ради 4 березня депутати розглядатимуть декілька питань, які будуть стосуватися ротацій у Кабінеті Міністрів. Так, у "Слузі народу" збираються за одне голосування вирішити усі зміни в уряді.

Водночас фракція "Голос" наполягає на тому, щоб кожний з кандидатів на посаду міністра розповів про те, що він збирається робити після призначення. Народний депутат України з цієї фракції Юлія Клименко зазначила, що "Голос" не збирається ухвалювати "кота у мішку" і хоче заслухати кожного з кандидатів, а тоді вже проголосувати. Водночас депутатка не сказала, чи голосуватиме фракція за відставку Гончарука. 

Призначення підконтрольного Ігорю Кононенкові Ігоря Уманського міністром фінансів стане реваншем людей п'ятого президента Петра Порошенка у владі. Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловила блогер і політичний експерт Світлана Кушнір.

Новий склад Кабінету міністрів повинен стабілізувати економіку в Україні. Про це повідомив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко

 Віцепрем'єр-міністр Денис Шмигаль може стати новим головою Кабміну. 

Також повідомляли, що сьогодні багато людей зібралось під Верховною Радою. Люди вимагають звільнити Ситника, звинувачують його у хабарництві і скороченні робочих місць. Скандують "Ситника геть".