НБУ ліквідує ще два банки
Фінрегулятор відкликає ліцензію "БГ Банку" і "Легбанка".
news-image

Національний банк України вчора, 26 лютого, вирішив ліквідувати неплатоспроможні ВАТ "БГ Банк" та ПАТ "Легбанк". Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.

"Національний банк України, розглянувши пропозицію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, 26 лютого 2015 року прийняв рішення про ліквідацію та відкликання банківських ліцензій двох неплатоспроможних банків", - йдеться в повідомленні.

У НБУ відзначають, що влітку минулого року в "БГ Банку" і "Легбанке" був введений особливий режим контролю за їх діяльністю шляхом призначення кураторів у зв'язку з погіршенням показників їх фінансового стану.

"Однак обидва банку неодноразово подавали в Національний банк України плани фінансового оздоровлення, які не передбачали ефективних заходів, спрямованих на поліпшення їх фінансового стану, а також усунення всіх порушень нормативно-правових актів регулятора. Крім того, акціонери і керівництво зазначених банків не брали своєчасних заходів, спрямованих на запобігання неплатоспроможності банків", - сказано в повідомленні.

Читайте також:НБУ назвав найбільш збиткові і прибуткові банки країни