Економіка та бізнес
4 березня 2020
Держава продала центральний автовокзал Києва та низку автостанцій за 230,9 млн грн
Аукціон з продажу «Київпассервіс» відбувся 4 березня.
news-image
Фонд державного майна України продав підприємство «Київпассервіс», яке керує центральним автовокзалом Києва та п'ятьма автостанціями у Києві, за 230,89 мільйона гривень.

Про це повідомляють у пресрелізі Фонду державного майна України.

Аукціон з продажу «Київпассервіс» відбувся 4 березня. За даними Фонду держмайна, у ньому взяло участь 3 учасники, а ціна продажу зросла з початкової ціни на 18%.

Ми дуже сподіваємося, що приватний інвестор зможе реконструювати вокзали, надати їм «нове життя», — прокоментував аукціон голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

Про продаж автовокзалів Києва почали говорити ще влітку 2019. Перший аукціон намагалися провести у серпні 2019 року, однак тоді жоден охочий не висловив бажання взяти участь у торгах. Як наслідок, державне підприємство тоді не продали.

У Фонді державного майна вважають, що продати автовокзали та автостанції вдалося завдяки оновленій системі розкриття інформації для інвесторів.

3 березня на приватизацію відправили 431 державне підприємство, серед яких Артемсіль (державний монополіст з виробництва солі в Україні). Загалом на приватизацію уряд передав близько 1000 держкомпаній.

Читайте також:Уряд продає понад 700 державних підприємств