Події
4 березня 2020
Бунт проти Ситника під Радою. Наживо
Кореспондент інфопростору «Є!» знаходиться та місці подій та проводить пряму трансляцію.
news-image

Сьогодні багато людей зібралось під Верховною Радою. Люди вимагають звільнити Ситника, звинувачують його у хабарництві і скороченні робочих місць. Скандують "Ситника геть".

Кореспондент інфопростору «Є!» знаходиться та місці подій та проводить пряму трансляцію.

Активісти стоять з плакатами проти Ситника. Бачимо написи "Корупціонер на посаді антикорупціонера, "170 000 грн. зарплата Ситника. За що?", "Риба гниє з голови".

Змонтована сцена, але ще ніхто не виступав.

Також бачимо активістів з агпропідприємства "Авангард", що на Вінничині, з плакатами "Ситник знищив 27 000 робочих місць".

Працівники птахофабрики "Авангард" та агропідприємства "Укрлендфармінг" розповіли кореспонденту інфопростору «Є!», що Ситник направляє на підприємства постійні перевірки, таким чином зупиняючи виробництво, люди втрачають робочі місця, що є незаконно. Активісти виступають за відставку Ситника.

З самого ранку на вулиці Грушевського з'явились три вантажівки з банерами "Ситник - корупціонер". На банерах зображений сам пан Ситник.

Зі сцени активісти Ситника називають боягузом:

Він не виходить до преси, не хоче спілкуватись з журналістами. У величезному птахокомплексі, де працює 28 тисяч працівників, куди приїздять зі всього світу для обміну досвідом, зараз проходять масові обшуки."

 

Люди вимагають звільнити Ситника, звинувачують його у хабарництві і скороченні робочих місць. Скандують "Ситника геть".

Відомство Ситника споживає 1 мільйон гривень на свою роботу, натомість знищуючи не корупцію, а робочі місця. Результат роботи Ситника , якому країна довірила боротьбу з корупцією - збільшення і нароження цього явища в нашій Країні."

Активісти порівнюють Ситника з коронавірусом і просять у депутатів відправити його на карантин.

Також поруч проходить акція за відставку Авакова. 

Кореспондент інфопростору «Є!» запитала в активістів, чому саме вони протестують проти Авакова.

Аваков зайняв свою посаду міністра внутрішніх справ одразу після завершення Майдану, Революції Гідності. За час його керівництва не було розслідувано справи Мадану, навпаки, ми бачимо, що волонтерів, ветеранів АТО, дискредитують, заводять на них справи, проводять обшуки, кидають їх за грати. Нагадаємо про вбивство Сашка Білого.  Нічого не робиться, щоб перешкоджати справжнім злочинам, на користь держави. Аваков, який пережив і Турчинова і Порошенка і зараз непогано себе почуває при Зеленському,  має піти. Його місце має зайняти професіонал. Є люди на яких цей режим тримається. Ми розуміємо, що він є людиною більш серйозних осіб, ніж Зеленський, і президент не може вплинути на його відставку не формально, а "по понятіям", але ми надіємось, що він піде", - кажуть активісти.

Поруч також проходить мітинг проти кадрової політики Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова. Активісти впевнені, що міністр ставить своїх людей на чолі державних підприємств, через які потім виводяться кошти і підприємства банкротують. 

Новина доповнюється. 

Читайте також:8 “лічняків” Артема Ситника