Політика
11 березня 2020
Зеленський звільнив голову Київської ОДА та призначив нового
Президент Володимир Зеленський звільнив Олексія Чернишова з посади голови Київської обласної державної адміністрації.
news-image

Президент Володимир Зеленський звільнив Олексія Чернишова з посади голови Київської обласної державної адміністрації.  

На його місце тимчасово виконувати обов'язки призначив Василя Володіна, повідомляє hromadske.
Укази президента про звільнення та нове призначення з'явилися 11 березня на сайті Офісу президента.

Василь Володін народився 15 квітня 1979 року в селі Корсунка Черкаської області. У 2001 році закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка (спеціальність "Міжнародні відносини").

Володін розпочав трудову діяльність у 2002 році на посаді менеджера із зовнішньоекономічної діяльності приватного підприємства "Укрфермерпостач". Пізніше у 2003 – 2004 роках він обіймав посаду заступника директора ТОВ "Торговий дім "Дівіко" та ТОВ "Група компаній "УКРАГРО".

Про державну службу Володіна:

– З 2004 до 2006 року працював на державній службі з посади головного спеціаліста відділу з питань оподаткування управління та зовнішньоекономічної діяльності департаменту фінансового законодавства Міністерства юстиції України.

– З 2006 до 2010 року Володін працював у Держагентстві України з інвестицій та інновацій.

– У 2010 році Василь Володін став заступником генерального директора держпідприємства "Державна інвестиційна компанія". У 2011 році – заступником голови наглядової ради ПАТ "Український банк реконструкції та розвитку".

– З 2012 до 2019 року обіймав посаду директора департаменту правового забезпечення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

Напередодні уряд призначив тимчасового очільника Міносвіти — Юрія Полюховича, тимчасового міністра економіки — Павла Кухту, тимчасову міністерку культури — Світлану Фоменко та тимчасового міністра енергетики та захисту довкілля — Віталія Шубіна.

Нагадаємо, 4 березня Верховна Рада, відправила у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука і схвалила склад нового уряду. Також депутати призначили Дениса Шмигаля на посаду прем'єр-міністра України.

Читайте також:Милованов пояснив, чому відмовився від роботи зі Шмигалем