Події
11 березня 2020
В Україні введено карантин на три тижні
В Україні з 12 березня оголосили загальнонаціональний карантин через коронавірус.
news-image

Кабінет міністрів ввів карантин в Україні у зв'язку зі спалахом коронавірусу у світі. Про це повідомила нардеп Вікторія Сюмар у Facebook.

Карантин ввели. Від завтра на три тижні. До 3 квітня. Він передбачає: - закриття навчальних закладів -заборону масових зібрань понад 200 осіб. Це стосується і спортивних заходів (які можуть без глядачів відбуватися, і культурних заходів. Засідання Верховноі ради лишили) - закриття авіасполучення з деякими країнами. Також буде закрита більша частина КПП. З 219 лишиться 49. Прем’єр каже, що там обладнані місця для карантину. Уряд виділив також 100млн гривень на закупівлю товарів індивідуального захисту у приватних внутрішніх компаній", - повідомляє депутатка.

Карантин в Україні через коронавірус оголосили на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів у середу, 11 березня. Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу розповів про заходи, які будуть прийняті. 

Чиновник від МОЗ заявив, що при в'їзді українцям продовжують проводити температурний скринінг, але в майбутньому така перевірка буде проводитися тільки на визначених пунктах в'їзду, де будуть пропускати людей в Україну. Тобто, кордони частково закриють.

Зазначимо, що в Україні на сьогодні лише один підтверджений випадок інфікування коронавірусом COVID-19, було розглянуто 43 підозри. Українців просять не панікувати.

Карантин в Україні 2020 (відео: YouTube/Кабмін)

За станом на 12:00 відомо, що школи вже почали закриватися з 12 по 27 березня до подальших розпоряджень. Обмеження також торкнуться концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закриють розважальні центри і розважальні зони в шопінг-молах.

Нагадаємо, що Віталій Кличко ще раніше оголосив про введення карантину в Києві з 12 березня. У зв'язку з цим буде припинено навчальний процес у навчальних закладах усіх рівнів.

Читайте також:У Києві обмежують освітній процес в закладах загальної та вищої освіти