Економіка та бізнес
12 березня 2020
Біржі США падають: індекс Dow підтвердив «ведмежий» тренд вперше з часів фінансової кризи 2008 року
Основні фондові індекси США різко знизилися в середу.
news-image

Основні фондові індекси США різко знизилися в середу, а індекс Dow Jones підтвердив "ведмежий" тренд вперше з часів фінансової кризи після того, як Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу пандемією, пише УНІАН.

Індекси S&P 500 і Nasdaq торгуються приблизно на 19% нижче рекордного максимуму закриття 19 лютого. "Ведмежий" тренд підтверджується, коли індекс закривається зниженням на 20% або більше у порівнянні зі своїм останнім піком на момент закриття, пише Рейтер.

ВООЗ розглядає спалах коронавірусу як пандемію, сказав в середу генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус. 

Сьогодні просто багато поганих новин, зростання кількості людей з хворобою, є різні точки зору з приводу того, як повинні працювати стимули, і ринок реагує відповідним чином", - сказав Пітер Туз з Chase Investment Counsel.

Індекс Dow Jones Industrial Average знизився на 5,86% до 23.553,22 пункту, індекс S&P 500 - на 4,89% до 2.741,38 пункту, а Nasdaq Composite - на 4,7% до 7.952,05 пункту.

Президент США Дональд Трамп через кілька годин після закриття ринку розповів про економічні кроки щодо боротьби з вірусом, однак не розкрив подробиць щодо медичних заходів, крім запевнень, що "у вірусу немає жодних шансів проти нас".

Ф'ючерси на індекси США впали після виступу Трампа. Ф'ючерси на S&P 500 втратили 3,9%.

Раніше стало відомо, що паніка триває: НБУ витрачає сотні мільйонів доларів на підтримку гривні.

Читайте також:Ціни на пальне в Україні почали знижуватися вслід за падінням цін на нафту, але несуттєво