Суспільство
12 березня 2020
«Укрзалізниця» пропонує співробітникам із малолітніми дітьми працювати віддалено на період карантину
Співробітники, які мають необхідність працювати протягом періоду запровадження карантину дистанційно, повинні невідкладно повідомити про це своїх керівників.
news-image

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) пропонує співробітникам, які мають дітей дошкільного або шкільного віку і яким немає з ким залишити їх на період карантину вдома, працювати віддалено, повідомила прес-служба УЗ у четвер.

За погодженням зі своїм безпосереднім керівництвом співробітники, які не залучені до безперервного виробничого процесу та забезпечення безпеки руху, матимуть право працювати віддалено - вдома, до завершення карантину або ймовірної зміни обставин", - наводить слова виконувача обов'язки голови правління "Укрзалізниці" Желька Марчека прес-служба.

За його словами, співробітники, які мають необхідність працювати протягом періоду запровадження карантину дистанційно, повинні невідкладно повідомити про це своїх керівників.

Окрім того, "Укрзалізниця" на період карантину пропонує співробітникам скористатися такими можливостями, як надання щорічної відпустки поза графіком; встановлення неповного графіка роботи, правом на відпустку з догляду за дитиною віком до 14 років.

Компанія також зобов'язала співробітників скасувати або відтермінувати закордонні відрядження і за можливості проводити робочі зустрічі в режимі онлайн-конференцій.

Пасажирам "Укрзалізниця" рекомендує контролювати свій фізичний стан, за необхідності вимірювати температуру і за щонайменших ознак респіраторного захворювання (зокрема лихоманки і кашлю) самоізолюватись і викликати лікаря; ввести режим регулярного провітрювання приміщень; за можливості вживати дезінфекційних заходів.

Раніше стало відомо, що школи України змінять навчальний процес через карантин: у Раді розкрили деталі.

Читайте також:КМДА запровадила заборону на масові заходи за участю понад 60 осіб до квітня через коронавірус