Події
12 березня 2020
Перша людина померла від коронавірусу в Польщі
57-річна жінка стала першою жертвою нового коронавірусу у сусідній Польщі.
news-image

57-річна жінка стала першою жертвою нового коронавірусу у сусідній Польщі.

Як пише Європейська правда з посиланням на TVN 24, про це повідомив на пресконференції в четвер заступник міського голови Познані.

За його словами, пацієнтка була першою людиною, в якої виявили вірус у Великопольському воєводстві, центром якого є Познань. Жінка перебувала в інфекційному відділенні багатопрофільної міської лікарні.

Її стан був важким від початку: пацієнтка мала симптоми дуже важкої клінічної пневмонії та була підключена до апарату штучної вентиляції легень і впала у фармакологічну кому.

Відомо, що жінка останнім часом не була за кордоном. За попередніми висновками, кілька днів тому вона мала контакт з людиною, яка повернулася з Італії.

На сьогодні у Польщі підтверджено 47 випадків коронавірусу по всій країні.

Нагадаємо, поляки одними з перших ввели додатковий санітарний контроль на наземних кордонах. Польські прикордонники вимірюють температуру і збирають деталізовану інформацію про мандрівників, які мусять заповнити спеціальний формуляр англійською чи польською мовою.

Раніше стало відомо, що Кулеба закликав українців, які бажають повернутися з Китаю на батьківщину звертатися до посольства України в Китаї, яке формуватиме списки.

Читайте також:ВООЗ оголосила про пандемію коронавірусу в світі