Суспільство
12 березня 2020
Порушників ПДР в Україні будуть знімати на відео: все про нову систему
У Аналітичному центрі главі держави разом із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим показали камери автоматичної відеофіксації.
news-image

Президенту України Володимиру Зеленському в четвер, 12 березня, презентували нову систему фіксації адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

У Аналітичному центрі главі держави разом із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим показали камери автоматичної відеофіксації.

Як працюватиме система

Перевірити наявність порушення можна буде в особистому кабінеті водія, на сайті Міністерства внутрішніх справ або надалі в додатку "Дія".

На презентації навели страшну статистику, яка стала причиною запуску нової системи. За 28 років незалежності України в ДТП на території країни загинули 174 095 осіб, 1 088 241 – були травмовані.

У Києві вже встановлено 20 камер. До дня запуску системи, 1 травня, на вулицях області з'являться ще 30 одиниць.

Як повідомляли раніше, в Україні за 2019 рік працівники поліції склали 3 млн протоколів щодо порушення правил дорожнього руху. В Україні в 2019 році відбулося майже 160 тисяч ДТП. В аваріях загинули 3 454 людини, з яких 164 – діти. У ДТП також були травмовані 32 тисячі осіб.

Читайте також:У ПриватБанку почали блокувати рахунки українців через порушення ПДР: кого зачепить