Iнтерв’ю
13 березня 2020
Влада має єдину мету – запобігти розповсюдженню коронавірусу COVID-19, - Юлія Гришина
Співставивши ризики, ціну людського життя та декілька тижнів навчального процесу - доцільність рішення на користь запровадження карантину є очевидною.
news-image

Кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався з Юлією Гришиною, експерткою з питань науки і освіти, народною депутаткою України від партії "Слуга народу" щодо доцільності запровадження карантину.

Кор.: В Україні введено карантин. Більшість шкіл скасували заняття. Наскільки важливі та дієві карантинні заходи насправді?

Юлія Гришина: Стратегія влади в умовах світового розповсюдження коронавірусу – працювати на випередження, щоб мінімізувати наслідки ситуації в світі для України.

Те, що робить сьогодні влада, має єдину мету – запобігти розповсюдженню, а не боротися потім із масштабними наслідками COVID-19, яких можна було б уникнути.

Ключовим, ефективним та, на мою думку, максимально дієвим заходом для запобігання розповсюдженню пандемії, є запровадження карантинних заходів.

Нагадаю, що МОН з 12 березня запровадило тритижневий карантин для усіх закладів освіти. Однак, терміни карантину можуть змінитись в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні (зазначається в листі МОН №1/9-154 від 11.03.2020).

Завдяки карантину буде забезпечена мінімізація випадків зараження (якщо це навіть імовірне припущення). Але прецедент захворювання в Україні маємо! Будемо довіряти фактам.

Є й інша сторона медалі - гальмування освітнього процесу. Але, співставивши ризики, ціну людського життя та декілька тижнів навчального процесу - доцільність рішення на користь запровадження карантину є очевидною!

Нагадаємо, МОЗ повідомляє про два нових підтверджених випадки коронавірусу в Україні.

Читайте також:Де в Україні можна зробити тест на коронавірус