Суспільство
13 березня 2020
Письменниця Оксана Забужко стала цьогорічною лауреаткою премії Women in Arts-2020
Вручила нагороду Оксані Забужко з формулюванням «за мистецтво говорити правду».
news-image

Катерина Калитко, перша лауреатка цієї премії в галузі літератури, вручила нагороду Оксані Забужко з формулюванням «за мистецтво говорити правду», пише Погляд.

Нагадаємо, що до фіналу потрапили: Софія Андрухович, Катерина Бабкіна, Оксана Забужко, Маріанна Кіяновська та Гаська Шиян. Премія Women in Arts покликана закласти фундамент для традиції, яка може стати важливою складовою розвитку української культури і надихнути жінок у мистецтві на нові досягнення.

Головними вимогами до конкурсанток є професійні досягнення, репутація, інноваційність та національне чи міжнародне визнання.

До складу експертної ради увійшли: співзасновниця «Читомо» Ірина Батуревич, Євгеній Стасіневич, Оксана Щур, Софія Челяк. До складу експертного журі: Ростислав Семків, Катерина Калитко, Андрій Курков.

У категорії «Культурний менеджмент» перемогу здобула Юлія Сінкевич, в категорії «Культурна журналістика, критика й дослідження» – Дар’я Бадьор. Крім цього, переможців визначили ще у 3 номінаціях: «Візуальне мистецтво», «Музика» та «Театр і кіно».

Раніше ми повідомляли, що згідно опитувань, більшість українців взагалі не читають книжок.

Читайте також:100 літературних сюжетів, які змінили історію людства