Україна
15 березня 2020
Національний банк радить українцям менше користуватися готівкою і переходити на безготівкові розрахунки
НБУ закликав українців тимчасово відмовитися від використання готівкової гривні через коронавірус
news-image

Про це йдеться в заяві НБУ, пише «Є!»  з посиланням на golos.

З огляду на рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я та Міністерства охорони здоров'я України, а також досвід інших країн світу, Національний банк пропонує застосовувати перш за все заходи, які дозволять убезпечити себе під час операцій з готівкою", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, НБУ рекомендує: використовувати безготівкові розрахунки, безконтактні і мобільні платежі, розрахунки за допомогою Apple Pay, Google Pay, смартфонів і розумних годин, чипованих платіжних карт; ретельно мити руки після купюр і монет; після контакту з банкнотами і монетами не торкатися особи; дезінфікувати платіжні картки, мобільні пристрої, кулькові і чорнильні ручки.

Як повідомлялося, ризик поширення коронавіруса в світі може призвести до рецесії світової економіки і значного уповільнення економічної активності в Україні.

Як говориться в матеріалах НБУ, істотне зниження світового попиту, а також переоцінка інвесторами ризиків країн, що розвиваються, можуть негативно позначитися на показниках зовнішньої торгівлі України і ускладнити залучення фінансування.

Читайте також:Антимонопольний комітет перевірить МАУ через підвищення цін на квитки за добу до закриття кордону