Україна
16 березня 2020
Найголовніше за день: запровадження жорсткого карантину в містах України, чергове падіння гривні та створення координаційної ради з протидії коронавірусу
Читайте про найголовніші події дня, 16 березня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 16 березня.

Запровадження жорсткого карантину в містах України

З 16 березня в Одесі закрили усі заклади, в яких присутні понад 10 людей. Виняток — продуктові магазини та аптеки, аналогічні заходи застосували і в Львові. Закривають усі заклади торгівлі, крім продуктових та аптек. В Івано-Франківську також оголосили про закриття всіх закладів громадського харчування, ТРЦ і магазинів, крім продуктових і аптек у зв'язку з карантином в Україні через коронавірус. 

У Києві обмеження через можливе поширення коронавірусу також стануть жорсткішими. Працюватимуть лише продуктові крамниці, магазини з господарськими товарами, АЗС, банки та банкомати. Згодом Полтава, Миколаїв і Суми прийняли рішення про запровадження жорстких заходів безпеки під час карантину через поширення коронавірусу.

Чергове падіння гривні

Національний банк України в понеділок, 16 березня, зафіксував офіційний курс гривні щодо долара на позначці 26,08 грн/$. За вихідні американська валюта подорожчала на 23 копійки. 

У 2020 році МВФ очікує, що гривня "просяде" до 27,72 грн/$, а у 2021 році коштуватиме 28,7 грн/$.

Створення координаційної ради з протидії коронавірусу

Президент України Володимир Зеленський видав указ про створення Координаційної ради з протидії поширенню коронавірусу COVID-19.

Указ №88/2020 "Про Координаційну раду з протидії поширенню COVID-19" опубліковано 16 березня на сайті глави держави. У документі зазначено, що хвороба COVID-19 створює загрозу особистій, громадській та державній безпеці і важкі соціально-економічні та демографічні наслідки.

Раніше стало відомо, що лабораторно підтверджено 5 випадків COVID-19 станом на 16 березня (9:00).

Читайте також:“Самоізоляція”: на Тернопільщині заробітчани повернулися з Італії і пішли святкувати в ресторан