Україна
27 лютого 2015
ОАЕ спростували поставки зброї в Україну
Антон Геращенко уточнив, що мова йшла про техніку на кшталт автомобілів "Кугуар"
news-image

Об'єднані Арабські Еміратине укладали договорів про постачання зброї Україні.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ країни з військових питань Фаріс Аль Мазруї, повідомляє прес-служба арабського МЗС.

Згідно з повідомленням, Мазруї заявив, що "угода про військову та безпекову співпрацю, підписана між Об'єднаними Арабськими Еміратами і Республікою Україна, не містить жодних договорів щодо зброї".

"Ця угода є частиною майбутньої співпраці між двома країнами в цьому напрямку", – цитує відомство його слова.

Нагадаємо, що кілька днів тому президент України Петро Порошенко відвідав виставку зброї в ОАЕ. За результатами візиту, депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко заявив про досягнення домовленостей про співпрацю "в галузі постачань Україні певних видів озброєнь і військової техніки".

Натомість сам Порошенко повідомив, що сторони "уклали та визначили терміни постачання для українських Збройних сил необхідних оборонних засобів".

Пояснюючи свої слова після заяви МЗС ОАЕ, Геращенко зазначив, що під "озброєнням" мав на увазі техніку на кшталт автомобілів "Кугуар". Він додав, що такі автомобілі вже надходять із Арабських Еміратів до зони АТО. Також Геращенко запевнив, що не мав на увазі важкого озброєння.

Читайте також:Порошенко домовився про постачання зброї з ОАЕ: араби Путіна не бояться - Геращенко