Події
18 березня 2020
У Львові з підозрою на коронавірус госпіталізовані 24 особи
Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
news-image

У Львові з підозрою на коронавірус госпіталізували 24 людини.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Станом на ранок в Україні є 14 підтверджених випадків захворювань, з них 2 — летальні (Чернівці і Житомир). У Львові є 24 людини, госпіталізовані з підозрою на коронавірус, однак наразі вони не підтверджені. Біоматеріал скеровано до Києва для дослідження", – повідомила керівниця штабу прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції Covid-19 у м. Львові Галина Слічна.

Вона зазначила, серед 24 хворих, 12 є жителями міста Львова.

Всі люди молодого віку, повернулися з-за кордону", – додала чиновниця.

Заступник директора Львівської обласної інфекційної лікарні Ігор Берник повідомив ZAXID.NET, що у більшості пацієнтів стан легкий, лише у двох хворих – наближений до середньої важкості: у пацієнта, в якого є запалення легень, і у жіночки з Червонограда. Дітей серед госпіталізованих, на щастя, нема. Стан дітей, які поступили до лікарні вчора, задовільний.

У Львові з підозрою на коронавірус госпіталізовані 24 людини

Серед пацієнтів з підозрою на коронавірус, які зараз перебувають у лікарні, є не лише мешканці Львова і області, а й жителі інших областей. За словами Ігоря Берника, учора ввечері до лікарні госпіталізували чотирьох мешканців з Харкова, Києва, Житомирської та Київської областей. Їхній вік – 23-30 років. Раніше вони як туристи віддідували країни, де зафіксовано захворювання на коронавірус. Згодом приїхали до Львова, винайняли квартиру і хотіли побути у Львові деякий час. Але у них з’явилися симптоми респіраторного захворювання, тому вони звернулися по медичну допомогу.

Нагадаємо, станом на 20:00 вівторка, 17 березня, в Україні лабораторно підтверджено 14 випадків Covid-19, з них 2 летальних. 10 випадків коронавірусу зафіксували в Чернівецькій області, по одному – в Київській і Житомирській областях, і ще два – в Києві. Першу смерть від коронавірусу в Україні зафіксували 13 березня, померла 71-річна жінка з Радомишля Житомирської області. Учора, 17 березня, померла 33-річна жінка з Черівецької області.

Центр громадського здоров’я постійно нагадує, як вберегтися від коронавірусу:

  1. Уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ. Тримайте дистанцію — 3,5 метра.
  2. Ретельно і часто мийте руки з милом і обробляйте антисептиком.
  3. Не торкайтеся свого обличчя, зокрема очей, носа та рота.
  4. Карантин треба проводити удома. Обмежте контакти, спілкуйтеся по телефону.
  5. Термічно обробляйте продукти. Не їжте сире м'ясо, м'ясні субпродукти та яйця.
  6. У разі появи перших симптомів ГРВІ відразу зателефонуйте сімейномулікарю.

Читайте також:Кількість інфікованих коронавірусом у світі наблизилась до 200 тис., померлих - майже 8 тис. осіб