Політика
18 березня 2020
МОЗ офіційно підтвердило коронавірус у депутата Шахова
Наразі проводяться всі необхідні дослідження та епідеміологічне розслідування. Йому надається амбулаторне лікування в умовах самоізоляції.
news-image

Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що серед 14 офіційно зафіксованих випадків COVID-19 є народний депутат України.

Наразі проводяться всі необхідні дослідження та епідеміологічне розслідування. Йому надається амбулаторне лікування в умовах самоізоляції.

Відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, хворих з коронавірусною інфекцією при легкому перебігу хвороби можна лікувати амбулаторно. У разі необхідності пацієнта буде госпіталізовано.

Медичні працівники проведуть усю необхідну роботу з людьми, які контактували з ним.

Народний депутат України на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій 16 березня та на позачерговому засіданні Верховної Ради України 17 березня 2020 року був відсутній.  

Захворілий на коронавірус депутат Шахов записав відеозвернення.

Завідувач Обухівського районного відділу лабораторних досліджень Анатолій Власенко підтвердив, що в Обухівському районі міста Києва зареєстрований випадок зараження коронавірусом, але відмовився прямо відповісти, чи мова йде про народного депутата, члена депутатської групи «Довіра» Сергія Шахова, який мешкає в селі Романків. Водночас, він це і не спростував, пише Радіо Свобода.

Я такої інформації не можу надати вам, нам заборонено вказувати. Тільки факт, що воно зареєстроване в районі. А хто саме, яка адреса – я не можу вам сказати, нам заборонено», – заявив Анатолій Власенко у коментарі журналістці «Схем» (проєкт Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший»).

На уточнення журналістки, що ця інформація вже потрапила в мережу інтернет, а тому потребує перевірки, він зазначив наступне: 

Значить вона просочилась в інтернет якимись шляхами, розумієте. Ну ніхто ж не знав, що це депутат, наприклад, чи де він там працює», – завідувач Обухівського районного відділу лабораторних досліджень МОЗ.

Власенко також додав, що цей випадок був діагностований у Лабораторії центру громадського здоров’я.

Два джерела «Схем» в оточенні керівництва МОЗ на умовах анонімності також підтвердили, що згаданий пацієнт, в якого підтвердили захворювання на коронавірус – це член депутатської групи «Довіра» Сергій Шахов.

На сайті Верховної ради оприлюднили «повідомлення щодо народного депутата Сергія Шахова», у якому повідомляється наступне: 

У відповідь на запити засобів масової інформації інформуємо, що народний депутат України Сергій Шахов на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій 16 березня та на позачерговому засіданні Верховної Ради України 17 березня 2020 року був відсутній. Інша інформація уточнюється».

Помічниця Сергія Шахова, яка взяла слухавку, повідомила «Схемам», що він планує вийти у прямий ефір в мережі Facebook, де надасть свої пояснення.

Нагадаємо, на сьогодні в Україні офіційно підтверджені 14 випадків захворювання на COVID-19, дві людини померли.

Читайте також:В Київській області введено режим надзвичайної ситуації