Економіка та бізнес
18 березня 2020
Найбільший ринок України «7 кілометр» працює попри карантин
Структурні підрозділи і адміністрація не приймають відвідувачів, однак продавці продовжують працювати.
news-image

На одеському базарі "7 кілометр", де працюють понад 60 тисяч людей, ввели обмеження через коронавірус. Структурні підрозділи і адміністрація не приймають відвідувачів, однак продавці продовжують працювати.

Про обмеження в роботі повідомляє адміністрація "7-го кілометру". Однак, за правилами, підприємці можуть у будь-який час потрапити до своїх торгових точок.

Адміністрація ринку застерегла їх, аби вони дотримувалися постанови Кабміну і пішли на карантин. Проте, оскільки керівництво не може прямо заборонити підприємцям приходити на свої робочі місця, торгівля продовжується. 

Відповідний репортаж з ринку, який працює 18 березня опублікувало видання Думская. На фото видно, що працюють далеко не усі торгові ряди, однак відвідувачі ринку є. 

7 кілометр
Порожні торгові ряди / Фото Думская

Покупці на ринку
Є і покупці, і продавці / Фото Думская

Ми не можемо повністю закрити ринок. Це ж не торговельний центр, де досить просто закрити двері. На території маса об'єктів, які не підпадають під дію рішення Кабміну. Це аптеки, продуктові магазини, вся хімія, де торгують зокрема антисептичними засобами,  – пояснює заступник директора ринку Ірина Ткач.

Зауважимо, "7 кілометр" - це найбільший оптово-роздрібний промтоварний ринок в Європі. Там працюють близько 60 тисяч осіб на 15 тисячах торгових і складських об'єктів. Довкола базару є 8 парковок. На території розташовані автостанція, банк, кафе і ресторани, а також відділення поліції, пожежна частина, 3 медпункти і швидка допомога. Щодня "7 кілометр" відвідують до 200 тисяч людей.

Читайте також:Зеленський підписав закон про боротьбу з коронавірусом: що він передбачає