Україна
19 березня 2020
Двоє українських вчителів увійшли до ТОП-50 світової премії Global Teacher Prize
Щороку найкращий вчитель отримує 1 мільйон доларів США та можливість впливати на освіту на всій планеті.
news-image

Двоє українських вчителів увійшли до ТОП-50 світової премії Global Teacher Prize. Про це повідомляє Освіторія у Фейсбук.

Друзі, маємо приголомшливу новину, яка проб'ється крізь будь-який коронавірус! Одразу два українських вчителі увійшли до ТОП-50 світової премії Global Teacher Prize. Невимовно щасливі вітати Наталя Гладких та Oleksandr Zhuk! Пишаємось, що фіналістка 2017 року та переможець 2018 української Global Teacher Prize Ukraine, яку ініціювала Zoya Lytvyn, отримали ще й світове визнання! Бо ви — важливі, бо ви — цінні, бо ви — ключ до змін у суспільстві! Бажаємо не спинятись і привезти зі світової церемонії головний приз – звання найкращого вчителя світу! Ну, і мільйон доларів, звичайно", - йдеться у повідомленні.

Наталя Гладких — спеціальний педагог, яка понад 9 років навчає дітей з інвалідністю, пише Освіторія. Розуміння, що в шкільній системі немає місця дітям із комплексними порушеннями, надихнуло її з однодумцями заснувати власну інклюзивну школу. Інший її проєкт, «Космотабір» для дітей з інвалідністю зібрав майже три сотні учасників від 2 до 16 років та понад 350 волонтерів. У 2017 році вона стала однією з п’яти найкращих вчителів України. Наталя надихає і розвиває колег-вчителів у тренінговому центрі «Освіторії» та навчає інклюзії на курсі «РАЗОМ».

Олександр Жук — вчитель інформатики із Запоріжжя. Він вивчив жестову мову, щоб ділитися з дітьми з порушеннями слуху тонкощами IT, створив енергокоманду, робить з учнями роботів і сонячні панелі і три роки поспіль перемагає в математичному конкурсі з усного рахунку. У 2018 році він став найкращим вчителем України та потрапив у престижний рейтинг Топ 30 до 30 років, а у 2019 його відзначили серед ТОП-10 новаторів, які змінюють Україну та світ.

Всесвітню премію Global Teacher Prize часто називають Нобелівкою для вчителів. Щороку найкращий вчитель отримує 1 мільйон доларів США та можливість впливати на освіту на всій планеті.

Раніше стало відомо, що більшість українців взагалі не читають книжок.

Читайте також:Письменниця Оксана Забужко стала цьогорічною лауреаткою премії Women in Arts-2020