Україна
19 березня 2020
Карантин в Україні через коронавірус: ситуація по областях
Люди збиваються у величезні натовпи, намагаючись потрапити на роботу, і перекривають дороги, а багато закладів торгівлі саботують тимчасову заборону на діяльність.
news-image

Станом на ранок 19 березня в більшості регіонів Ураїни триває транспортний колапс і ігнорування обмежувальних карантинних заходів через розповсюдженням коронавірусу. Люди збиваються у величезні натовпи, намагаючись потрапити на роботу, і перекривають дороги, а багато закладів торгівлі саботують тимчасову заборону на діяльність.

OBOZREVATEL веде хроніку подій по регіонах і пропонує читачам стежити за нею разом.

Київ

Поліція, у свою чергу, зажадала, щоб в салоні залишилися тільки ті, хто сидить, а інших попросила вийти. Ніхто не виконав цю вимогу, і автобуси не зрушали з місця близько двох годин. В результаті через невдоволення люди вирішили перекривати дорогу.

Запоріжжя

Аналогічна ситуація спостерігається і в Запоріжжі. Там в черзі на маршрутку в 4-му Південному мікрорайоні міста на кінцевій зупинці транспорту вишикувалося близько 200 осіб, при цьому майже всі вони були без масок і не дотримувалися безпечної дистанції.

При цьому в салонах громадського транспорту ігнорується вимога про максимальну перевезення 10 осіб.

Миколаїв

Як пишуть "Новини N", 19 березня в Миколаєві розпочався транспортний колапс – більшість одиниць маршрутних таксі не вийшли на лінії.

Причиною відмови від роботи стала карантинна умова про перевезення в салоні не більше 10 пасажирів, що економічно не вигідно. Комунальні автобуси і електротранспорт ситуацію не рятують, тому що також не можуть взяти більше 10 пасажирів. В результаті вранці пасажирські перевезення виявилися в Миколаєві заблоковані.

Івано-Франківськ

Жителі міста стверджують, що центральний ринок не пішов на карантин. Більш того, там працює навіть вулична кав'ярня.

Заборона на роботу ігнорує і ТРЦ "Велес". який хоче відчинити всі магазини, але скоротити їх робочий день до 18:00, а не до 20:00, як було раніше.

Населення міста теж не дотримується правил карантину та самоізоляції. Так, біля візового центру на вулиці Тролейбусній помічені величезні черги людей.

Тим часом по місту їздить машина рятувальників, з якої по гучномовцю людей закликають дотримуватися правил гігієни.

Одеса

Тим часом в Одесі, як повідомляє Telegram-канал "Думська – новини Одеси", тролейбуси з максимально допустимою кількістю пасажирів навіть не зупиняються на зупинках. А маршруток на лініях як і раніше мінімум.

Чернівці

А в Чернівцях комунальники інтенсивно обробляють розчином спеціального хлору вулиці міста. У той же час там вирішили відновити роботу громадського транспорту, але не для всіх. Так, в спеціальні тролейбуси з червоним хрестом пускатимуть медиків, рятувальників, поліцейських і комунальників. Але тільки за наявності у них засобів захисту і службових документів.

Також у Чернівцях розгортають пункти санітарного контролю для вибіркової перевірки транспортних засобів, які прибувають в місто.

Харків

У Харкові, як і в інших містах, через транспортну блокаду люди сотнями збиваються на зупинках, нехтуючи дистанцією. Всі вони намагаються влізти в переповнений транспорт.

Як повідомляли, в Херсоні бригада швидкої допомоги потрапила на 14-денний карантин через те, що виїхала на виклик до сім'ї, яка не сказала про недавню закордонну поїздку.

Нагадаємо, станом на 18 березня в Україні зафіксували вже 16 випадків захворювання COVID-19, два з яких – летальні. Всього залишається 205 осіб з підозрою на коронавірус.

Читайте також:Штрафи за невиконання умов карантину в країнах світу (інфографіка)