Україна
19 березня 2020
Найголовніше за день: покарання за порушення умов карантину, призначення нового голови Тернопільської ОДА, перший випадок зараження коронавірусом в Житомирі
Читайте про найголовніші події дня, 19 березня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 19 березня.

Покарання за порушення умов карантину

Підприємець з села Буденець Сторожинецького району Чернівецької області вирішив не закривати свій магазин будівельних матеріалів і був покараний.

Власник був заздалегідь попереджений мобільною групою Сторожинецької РДА та дільничним співробітником поліції про недопущення порушень правил карантину, але свідомо ігнорував їх", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські склали на горе-порушника адміністративний протокол за відмову закрити свій торговий павільйон він може отримати штраф у розмірі 34 тисяч гривень.

Команда інфопростору «Є!» проаналізувала інфографіку з покараннями в різних куточках земної кулі за ігнорування правил безпеки під час пандемії. 

Києво-Печерська лавра, де проводить богослужіння Українська православна церква Московського патріархату, фактично закликала вірян ігнорувати обмеження, запроваджені державою на час карантину через загрозу поширення коронавірусу. 

Призначення нового голови Тернопільської ОДА

Президент України Володимир Зеленський призначив Володимира Труша головою Тернопільської облдержадміністрації. До цього він обіймав пост голови Рогатинської РДА в Івано-Франківській області.

Відповідний указ №97/2020 опублікували на сайті президента. Напередодні пропозицію Зеленського підтримав Кабмін.

Володимир Зеленський провів зустріч з новопризначеним головою Тернопільської ОДА Володимиром Трушем.

Президент наголосив на важливості вирішення нагальних проблем регіону. Зокрема, про реалізацію інфраструктурних та інвестиційних проєктів на Тернопільщині.

Перший випадок зараження коронавірусом в Житомирі

У Житомирі підтвердився перший випадок коронавірусу в місті. Захворів чоловік, який повернувся з Євросоюзу.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook мер Житомира Сергій Сухомлин.

Сьогодні у нас перший підтверджений випадок захворювання коронавірусом в місті Житомир. Це житомирянин, який повернувся з Австрії. 56 років. Лабораторні дослідження підтвердили наявність коронавірусу в цієї людини. Стан більш менш нормальний, тому будемо надавати надалі всю інформацію", – сказав голова міста.

За словами Сухомлина, міська влада організувала кілька груп медпрацівників, які зустрічатимуть житомирян в аеропорту Бориспіль і на станції Київ-Пасажирський. Це необхідно, щоб максимально відстежити людей, які приїздять спецпотягами і спецрейсами із закордонних поїздок. Якщо у них виявлять температуру чи ознаки захворювання, медики просто на місці проводитимуть експерстести і далі працюватимуть із цими людьми.

Також повідомляли, сьогодні, 19 березня, святкує свій 90-й день народження одна із найвідоміших українських письменниць сучасності Ліна Костенко.

Читайте також:Україна закриває контрольно-пропускні пункти на кордоні: перелік