Суспільство
20 березня 2020
«Сидіть вдома»: міністр соцполітики звернулася до пенсіонерів
Українських пенсіонерів закликають сидіти вдома й не створювати черги в банках, Пенсійному фонді, управліннях соцзахисту та інших установах.
news-image

Українських пенсіонерів закликають сидіти вдома й не створювати черги в банках, Пенсійному фонді, управліннях соцзахисту та інших установах.

За невчасну сплату комунальних послуг пені та штафів нараховувати не будуть, різні соціальні допомоги та призначення, якщо сплинув термін, перепризначать автоматично. Й для цього не потрібно кудись іти. Усі ці заходи - задля недопущення поширення нового коронавірусу в Україні. Про це сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна, пише УНІАН.

Соціальні виплати, соціальні допомоги, пенсії - все буде виплачуватися вчасно, нараховуватися і в повному обсязі. І для цього не потрібно нікому нікуди бігти. У нас є певні соціальні допомоги, які перепризначаються на певні періоди. Ми забезпечили таке рішення, що всі ці допомоги будуть призначатися автоматично. Звертаюся до людей - не приходьте в органи соціального захисту, не йдіть у Пенсійний фонд. Усе буде виплачено і все ми в повному обсязі забезпечимо", - зазначила Лазебна.

Вона запевнила, що коштів на ці виплати в держбюджеті вистачить.

Ми сьогодні переглядаємо державний бюджет, сьогодні формуємо стабілізаційний фонд, сьогодні відмовилися від капітальних видатків, видатків розвитку. Ми все сьогодні спрямовуємо на те, щоб соціальні гарантії були забезпечені", - сказала міністерка.

Також запевнила, що гроші в банкоматах будуть "однозначно. Гроші всі будуть перераховуватися". За борги за комунальні послуги субсидії не скасовуватимуть.

Приходить 20-те число. Це дата, до якої треба сплатити за житлово-комунальні послуги. І пенсіонери - найбільш дисципліновані платники. Якщо в них виникне заборгованість, у них ніхто не забере субсидію. Це вже прийняте рішення. І якщо виникне така заборгованість, не буде ні пені, ні штрафних санкцій. Тому я дуже прошу людей заспокоїтися і прошу їх не ходити й убезпечити себе", - розповіла Лазебна.

Раніше стало відомо, що в Івано-Франківську померла жінка, інфікована коронавірусом COVID-19.