Київ
20 березня 2020
У Києві вирішили ввести режим НС: всі подробиці
Потрібно тільки, щоб відповідні документи пройшли юридичні процедури.
news-image

Режим надзвичайної ситуації через епідемію коронавірусу уже ввели в Київській, Чернівецькій та Житомирській областях. КМДА уже прийняла рішення щодо надзвичайної ситуації у столиці і озвучить його найближчим часом.

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в інтерв’ю "РБК-Україна" розповів, що наразі документи проходять юридичні процедури.

За словами Поворозника, рішення про надзвичайну ситуацію введено державною надзвичайною комісією по всій території країни ще 10 березня.

А ми позавчора підтвердили посилення обмежувальних заходів і ввели надзвичайну ситуацію на території міста Києва, – пояснив він.

Заступник голови КМДА переконує, що усі заходи, які є за надзвичайної ситуації, у Києві вже впроваджують.

Зауважимо, що у Києві уже закрили метро, діють певні обмеження щодо громадського транспорту, а також закрили ресторани та кафе.

Що передбачає режим надзвичайної ситуації?

Режим надзвичайної ситуації – стан на окремій адміністративній території, коли порушено умови нормальної життєдіяльності людей. Відрізняється від надзвичайного стану відсутністю обмежень конституційних прав громадян.

Карантин в Україні триватиме щонайменше до 3 квітня. Наразі підтверджено про 26 випадків зараження коронавірусом, з них 3 – летальні.

Читайте також:У Києві третя людина заразилась коронавірусом