Україна
20 березня 2020
Найголовніше за день: перший одужавший від коронавірусу в Україні, розробка тест-систем на коронавірус вітчизняними вченими, в Україні різко виріс курс долара
Читайте про найголовніші події дня, 20 березня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 20 березня.

Перший одужавший від коронавірусу в Україні

В Україні видужав перший хворий на коронавірус. Про це на своїй сторінці в Фейсбук заявив президент Володимир Зеленський. 

Пацієнту з Чернівців було зроблено повторний лабораторний аналіз на коронавірус. І він вдруге показав негативний результат. 

Розробка тест-систем на коронавірус вітчизняними вченими

На базі Інституту молекулярної біології генетики НАН України розроблена тест-система для діагностики коронавірусу 2019-nCoV.

Над створенням вітчизняних тест-систем вчені Інституту працювали ще з січня 2020 року за завданням Ради національної безпеки і оборони України.

В Україні різко виріс курс долара

В Україні офіційний курс долара по відношенню до гривні на 20 березня склав 27,8 грн/$. Він виріс в ціні на 54 копійок за добу, євро же збільшився в ціні на 30 копійок - до 30,09 грн.

Курс НБУ на 20 березня: 100 доларів США – 27,8 грн; 100 євро – 30,09 грн. Курс долара почав рости декілька тижнів назад на тлі пандемії COVID-19 у світі. Станом на 8 березня курс долара до гривні знаходився на позначці в 24,7 грн/$. І всього за пару тижнів українська гривня почала істотно падати по відношенню до основних валют.

Раніше стало відомо, що військовий літак вилетів до Китаю по тести на COVID-19, маски й обладнання.

Читайте також:Івано-Франківськ просить ввести НС в Україну через коронавірус