Політика
21 березня 2020
Аваков заявив, що в Україні вводиться жорсткий карантин
Аваков буде наполягати на введення повного карантину в Україні
news-image

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні планують посилити обмежувальні заходи на період карантину. Про це Аваков написав Facebook.

За його словами, посилення заходів планується в найближчі дні.

Дорогі українці! Події останніх днів кардинально змінили життя всього суспільства і всього світу. Світ змінюється і змушує змінитися кожного з нас, - звернувся міністр до громадян.
Ця та ситуація, яка змінює звичний ритм життя, вибиває з накатаної колії, сіє страх, невпевненість і паніку. І кожен з нас стурбований тим, що ж буде далі і коли це все закінчиться. Страх вбиває розум - я сто раз повторюю цю класичну фразу з фантастичного шедевра Френка Герберта «Дюна». Страх вбиває розум - і тому не варто боятися - потрібно подивитися страху в очі. Тверезим розумом, робити те, що повинен! Потім будемо згадувати цей непростий час і боятися заднім числом. Зараз - думати і робити! Чинити так, як вимагають обставини.
Я твердо вірю, що ми впораємося з цим завданням, якщо дійсно КОЖЕН ІЗ НАС поставиться до цього серйозно. Кожен на своєму місці - від пенсіонера і студента - до міністра і президента. Ми повинні берегти один одного! Ми повинні зменшити ризик зараження однієї людини іншою, наскільки це можливо, - закликав Аваков.

Арсен Аваков також згадав про медиків та якою важливою для них є підтримка оточуючих, населення.

МЕДИКИ! Піклуватися про них зараз - допомогти їм у чому можливо - найперша і головна задача влади і кожного громадянина. Для подолання виниклої надзвичайної ситуації - по суті війни - медики наші головні воїни. Їх потрібно берегти, їм потрібно допомагати - їх потрібно забезпечити всім необхідним. Досвід усіх країн, що борються з коронавірусів показує - сама атакують на стійкість система - медицина.
Другі за важливістю бійці на цій війні (знову ж світовий досвід) - ПОЛІЦЕЙСЬКІ, НАЦГВАРДЕЙЦі, РЯТУВАЛЬНИКИ, ПРИКОРДОННИКИ. На них порядок, роз'яснення, допомога медикам - У ВСІХ СИТУАЦІЯХ - від затримання мародерів - до покупки продуктів пенсіонерам. Я вдячний кожному медику і правоохоронцю. Ви зараз, практично, на передовій. Саме ви боретеся за наші життя! ВИ творите велику СПРАВУ, І Я ДЯКУЮ ВАМ ЗА ЦЕ ВІД УСЬОГО СЕРЦЯ! За те, що ви вже робите - але більше за те, ЩО ВАМ ЩЕ ДОВЕДЕТЬСЯ ВИТРИМАТИ!.

НА ЖАЛЬ - самі великі випробування ще попереду. Концентрація, компетентність і чіткість - ось що від вас зараз вимагає борг. Люди до кінця ще не зрозуміли ситуації .. багато чіпляються за колишні звички і голосно обурюються незручністю .. хизуються непокорою .. тікають від лікарів .. В годину, в якій ми зараз опинилися .. Кожен повинен зробити свою роботу, незалежно від того, що думають про це деякі люди в тих чи інших життєвих ситуаціях, емоціях або які не володіють повнотою інформації ..

У країні вже введені обмежувальні заходи. ВОНИ будуть значно жорсткішими в найближчі дні - це продиктовано необхідністю! Це потрібно робити!
У всьому світі обмеження і криза - всюди, як і у нас немає масок і респіраторів - і в США і в ЄВРОПІ - паніка захопила величезні простори світу. Немає тестів, немає апаратів штучної вентиляції легенів. Провідні економіки світу і кращі системи охорони здоров'я виявилися не готові до атаки вірусу. Це факт. У нас ситуація з цим така ж погана. Це треба чесно говорити. І дива завтра не відбудеться.
Засоби захисту та тести проводяться і закуповуються - в умовах жорстокої конкуренції у всьому світі наші агенти купують засоби захисту та компоненти. Робимо це і в Україні. Всі, хто цим займаються - сконцентровані і навантажені роботою 247.
Потрібен час! Ситуація буде змінюватися, ми будемо насичувати систему всім необхідним - але потрібен час!Потрібно виграти час, що б зараз не піддавалися хвороби якомога більше українців. Кожен день не позамежної напруги нашої перехідної, кульгаючої медичної системи - важливий!!!
І тому - ТОТАЛЬНИЙ ПОВНИЙ КАРАНТИН - моя позиція, про яку хочу просити кожного з Вас і буду наполягати на ньому, згідно з моїми повноваженнями в органах влади. На даний момент в країні повиненні працювати тільки критично необхідні суб'єкти господарювання, незалежно від форм власності!
Підприємства критичної промислової інфраструктури - інші повинні бути закриті і люди повинні бути вдома на карантині. НЕ ЗВІЛЬНЕНІ, НЕ ВІДПРАВЛЕНІ ЗА СВІЙ РАХУНОК - на карантині !!!! - про збитки і компенсації подумаємо і вирішимо пізніше, коли вживаємо! Повинна бути проведена мобілізація ресурсів підприємств, організацій і установ та здійснено переорієнтацію окремих підприємств на виробництво необхідної продукції, такої як медпрепарати, обладнання.
Людям не виходити з дому, крім крайньої необхідності - це повинно стати жорстким правилом в найближчі дні! Заради тисяч і тисяч життів! Уряд, президентський штаб готує такі варіанти для вирішення. Моя позиція зробити це якомога раніше.
Зараз немає жорсткого обмеження на переміщення громадян і штрафів за порушення цього обмеження, як в інших країнах. Але для подолання поширення коронавируса, прошу поставитися відповідально керівників компаній і підприємств, які не є критично важливими і перевести працівників в віддалений режим роботи і режим карантину.
Громадським транспортом, зараз повинні користуватися медики, військові, правоохоронці, аптекарі, рятувальники, продавці продуктових магазинів і співробітники комунальних служб і систем життєзабезпечення. Решта - не виходити з дому. !! Прошу вас! Подивіться що відбувається в світі - давайте захистимо себе максимально.
Відповідальність за поширення вірусу лежить на кожному з нас. Самоізоляція дасть можливість сповільнити його поширення на місяці і таким чином дозволить виграти час і знизити навантаження на наші медустанови і їх працівників!
Зараз весь світ на паузі. Всі хочуть дочекатися того моменту, коли буде розроблено ліки і вакцина! НАМ також - перш за все - потрібно це час, для того, щоб ми могли найкращим чином подбати про тих, хто вже постраждав від цього вірусу.
Не потрібно впадати в паніку, але також ні на хвилину не допускати думки, що від вас нічого не залежить. Кожен на рахунку.
Усі нові заходи обмежень - це перелік вимушених ефективних державних заходів і соціально відповідальної поведінки громадян, які дозволять подолати коронавірусну загрозу в нашій країні.
У ці непрості часи я бажаю бути всім нам сильними і мудрими людьми. Давайте згадаємо, що таке любов і турбота до оточуючих, близьких і рідних людей. Лише спільними діями ми можемо захистити і підтримати один одного. БЕРЕГИТЕ СЕБЕ І БУДЬТЕ ЗДОРОВІ! Залишаємося оптимістами! Україна - прекрасна!

Також в одному з коментарів він сказав, що з неділі в Києві зупиняється весь громадський транспорт.

Коментар Авакова

 

Читайте також: Київ повністю зупиняє рух громадського транспорту через карантин: названа дата