Події
22 березня 2020
У фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» Мустафаєва симптоми коронавірусу, меддопомогу йому не надають — омбудсменка
У незаконно утримуваного кримського татарина Сервера Мустафаєва з 19 березня спостерігається підвищена температура тіла та кашель
news-image
У незаконно утримуваного кримського татарина Сервера Мустафаєва з 19 березня спостерігається підвищена температура тіла та кашель, однак належної медичної допомоги у російському слідчому ізоляторі він досі не отримує.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, пише «Є!».

Вона уточнила, що стан здоров’я Мустафаєва погіршився — температура тіла підвищилася з 37,6 до 39,3, сухий кашель, сильний головний біль та слабкість у всьому тілі.

Він звертався до «Южного окружного военного суда» та адміністрації пенітенціарної установи з проханням надати йому належну медичну допомогу. Відтак йому зробили лише жарознижувальні ін’єкції, не зробивши жодного аналізу та не встановивши діагноз.

Враховуючи оголошену Всесвітньою організацією охорони здоров'я пандемію коронавірусної інфекції вважаю такі дії російської влади неприпустимими, адже вони прямо порушують основоположне право людини на життя, гарантоване Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, — написала омбудсменка.

Денісова вимагає від уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової негайно провести повне медичне обстеження кримського татарина, щоб встановити діагноз. Також просить забезпечити надання кваліфікованої лікарської допомоги в умовах місця несвободи.

Закликаю представників міжнародних правозахисних організацій відреагувати на грубі порушення Російською Федерацією прав незаконного утримуваного громадянина України та максимально сприяти забезпеченню основоположного права на життя кримського татарина Сервера Мустафаєва, — додала вона.
Читайте також: Росія звернулася до Білорусі з проханням про постачання продуктів