Суспільство
23 березня 2020
МЗС закликає українців за кордоном повернутися на батьківщину в найближчі 5 днів
Повернення в Україну: в МЗС озвучили крайні терміни
news-image

Міністерство закордонних справ України закликає громадян, які перебувають за кордоном, повернутися в Україну в наступні 5 діб у зв'язку з тим, що все більша кількість країн вводять більш суворі карантинні заходи, щоб запобігти поширенню коронавіруса, пише «Є!»  з посиланням на telegraf.com.           

Закликаємо вас скористатися можливістю вилетіти в Україну в наступні 5 діб, до 27 березня включно. Все більше країн вводять більш суворі карантинні заходи, що скоро повністю унеможливить здійснення будь-яких пасажирських рейсів на невизначений термін" , - повідомляється на сторінці "Коронавірус в світі - оперативно від МЗС України" на Facebook в понеділок.

У МЗС зазначили, що рейси авіакомпаній "SkyUp" і "МАУ" здійснюватимуться протягом 23, 24, 25, 26 і 27 березня і закликали охочих встигнути придбати квитки на ці дати на сайтах авіакомпаній.

Крім того, МЗС наголосило, що громадяни, які їдуть через країну транзитом, повинні мати квиток в Україну до посадки на рейс в цю країну, і транзит не повинен перевищувати 24 години.

Також у відомстві нагадали, що спеціальні рейси авіакомпаній "SkyUp", "МАУ", "Азур Ейр Україна" - це єдина можливість дістатися в Україну літаком, узгоджена з владою інших країн.

Українців закликали залишатися на зв'язку з посольствами та консульствами України в відповідних країнах, стежити за оновленнями на офіційних сторінках МЗС і Міністерства інфраструктури, авіакомпаній.