Події
24 березня 2020
«Приватбанк» Коломойський не отримає
Кабмін вніс у Раду новий законопроект про заборону повернення "Приватбанку" Коломойському
news-image

Кабінет міністрів вніс на розгляд Верховної Ради проект закону "Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності", пише «Є!»  з посиланням на biz.censor.net.      

Відповідний урядовий законопроект №3260 зареєстрований і опублікований на сайті Верховної Ради.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, законопроект розроблений з метою встановлення особливостей судового провадження у справах про оскарження рішень Національного банку і Фонду гарантування вкладів фізосіб, пов'язаних визнанням банку неплатоспроможним та його ліквідацію.

Документом також запропоновано встановити особливості оскарження рішень Кабінету міністрів про участь держави у виведенні неплатоспроможного банку з ринку, а також заборонити зупиняти або припиняти розпочаті на підставі таких рішень процедури.

У той же час законопроект врегулює механізму відшкодування збитків (стягнення збитків) зі пов'язаних з банком осіб та інших осіб, якими банку та кредиторам банку було завдано збитків.

Зокрема, Кодекс адміністративного судочинства запропоновано доповнити статтею №266-1, якій виключається відновлення роботи визнаних неплатоспроможними банків за рішенням суду, а також відновлення меморіалу, давнього положення його акціонерів.

При цьому акціонери визнаних неплатоспроможними банків на підставі рішень судом зберігають право на відшкодування заподіяної шкоди виключно в грошовому вигляді.

До визначення розміру такої шкоди повинна бути залучена міжнародно визнана аудиторська фірма, яка відповідає критеріям визначеним Національним банком.

Читайте також:Олексій Мушак: «Надзвичайний стан не треба вводити»