Авторизація

Суспільство
26 березня 2020
Кошти треба витрачати на людей молодших 65-ти років, а не на «трупи», - Ілля Ємець
Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець заявив, що кошти треба виділяти на ще живих людей, а не на трупи.
news-image

Ілля Ємець, міністр охорони здоров’я України, якому 64 роки, заявив, що держава і бізнес повинні вкладати гроші в молодих людей не старше 65 років, тому що 65 років — середня тривалість життя в Україні.

Про це він заявив у “Великому інтерв’ю”  на телеканалі “112 Україна”.

За словами Ємця, українці повинні бути забезпечені тестами на коронавірус. Але Україні зараз не вистачає експрес-тестів і вірусологічних лабораторій «навіть з урахуванням допомоги Китаю». Тому гроші для боротьби з вірусом, на його думку, потрібно виділяти на українців молодше 65 років.

Я закликаю не тільки державу, а й бізнес України долучитися і свідомо зробити так, щоб в нас тести — і експрес, і серологічні — були масово для всіх українців. Ми ж знаємо статистику, скільки в нас людей, старших за 65 років. Хоч це і прикро, але тривалість життя середня для чоловіків, по-моєму, складає 65 років. Тому я скажу відверто, що фінансисти, які нам повинні допомагати, починають розраховувати на тих людей, які ще у нас ще живі. Я не жартую, і не лякаю. Я весь час кажу: ви підрахуйте, скільки нам треба виділити фінансів на живих людей, а не на трупів”, – сказав Ілля Ємець.

Раніше Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець на засіданні комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації заявив, що в Україні від коронавірусу “помруть усі пенсіонери”.

Читайте також:Засідання Ради може відбутись на вулиці та в захисних костюмах