Україна
28 лютого 2015
Turkish Airlines запустить щоденні авіарейси у Херсон
news-image

Провідна турецька авіакомпанія Turkish Airlines планує з кінця березня 2015 року здійснювати своїми пасажирськими літаками щоденні авіарейси за маршрутом Стамбул – Херсон – Стамбул.

Про це повідомив журналістам на брифінгу в аеропорту "Херсон" у п'ятницю директор представництва авіакомпанії Turkish Airlines у місті Херсоні Дінчер Саіджи, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на Укрінформ

"Ми збираємось запустити щоденні рейси (Стамбул – Херсон – Стамбул. - Ред.) з кінця березня, з 29-го березня", - сказав Саіджи.

Він також наголосив, що Turkish Airlines і надалі продовжуватиме співпрацю з Херсонською облдержадміністрацією і херсонським аеропортом щодо подальшого розвитку авіасполучення.

Херсонський аеропорт з 2006 року не приймав літаки і до весни 2013 року був фактично непрацюючим підприємством. 10 квітня 2013 року відбулася церемонія відкриття реконструйованого аеропорту "Херсон". До 27 липня він використовувався лише для здійснення чартерних рейсів за кордон та по Україні.

15 жовтня 2014 року провідна турецька авіакомпанія Turkish Airlines здійснила свій перший регулярний авіарейс із Стамбула в Херсон. Наразі літаки Turkish Airlines виконують польоти за маршрутом Стамбул – Херсон – Стамбул 4 рази на тиждень. Регулярних авіарейсів з Херсона по Україні поки що немає.

Читайте також:Туреччина буде оплачувати авіапаливо для рейсів з РФ, щоб зберегти турпотік