Світ
30 березня 2020
Італійці починають бунтувати проти карантину, – ЗМІ
Людям не вистачає грошей, щоб купити їжу.
news-image

В Італії починають протестувати проти карантину, запровадженого у зв’язку з пандемією коронавірусу.Про це пише glavcom з посиланням на news.sky.

Люди виснажилися фінансово та емоційно, деякі почали грабувати магазини», – повідомляє Sky news.


У людей не вистачає коштів, щоб прогодувати сім’ю, у соцмережах повідомили про банди, які грабують супермаркети.

Найбільша напруга поширилась на півдні країни. В країні розповсюдили відео італійця, який записав промову до уряду разом зі своєю дочкою. На відео дитина їсть шматок хліба і чоловік коментує:

Як і моя дочка, інші діти через кілька днів не зможуть з'їсти цю шматочок хліба. Будьте впевнені, ви пошкодуєте про це, тому що буде революція ".


У відповідь міський голова Палермо сказав, що злочинні банди експлуатують людські труднощі та розпалюють насильство в країні.

Дискомфорт і нездужання зростають, і ми фіксуємо тривожні повідомлення про протест і гнів, якими користуються злочинці, які хочуть дестабілізувати систему. Чим більше часу проходить, тим більше ресурсів вичерпується. У людей закінчуються їх незначні заощадження. Це говорить про те, що скоро соціально-економічні проблеми вибухнуть"- сказав мер Леолука Орландо.

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте надав 25 млрд. євро для підтримки сімей та підприємств, які постраждали від закриття через карантин. Однак в країні багато офіційно не зареєстрованих працівників, особливо багато їх на півдні. Вони не мають права на таку допомогу від держави.

Нагадаємо, станом на вечір 29 березня, кількість підтверджених хворих на коронавірус в Італії досягла 97 689 осіб – на 5217 більше, ніж напередодні.

За минулу добу від коронавірусу загинули 756 осіб, загальна кількість загиблих сягнула 10 779.

Цей показник суттєво нижчий за підсумки попередніх декількох днів: у суботу повідомили про 889 загиблих за добу, у п’ятницю 27 березня – про рекордні 969 летальних випадків.Серед регіонів, лідером за кількістю випадків залишається Ломбардія. Наступні – Емілія-Романья, Венето і П’ємонт. 

Читайте також:В Італії від коронавірусу померла ще одна українка