Україна
30 березня 2020
Найголовніше за день: звільнення міністрів Уманського та Ємця, збільшення кількості інфікованих COVID-19 та відмова українців, що повернулися з-за кордону від карантинних заходів
Читайте про найголовніші події дня, 30 березня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 30 березня.

Звільнення міністрів Уманського та Ємця

Верховна Рада звільнила Ігоря Уманського з посади міністра фінансів і Іллю Ємця з посади міністра охорони здоров'я.

Про це стало відомо з голосування у Верховній Раді і трансляції засідання.

Звільнення Ємця підтримали 271 нардеп, звільнення Уманського - 249 народних депутатів.

Збільшення кількості інфікованих COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 10:00 30 березня в Україні 480 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 11 летальних, 6 пацієнтів одужало.

За добу було зафіксовано 62 нових випадки.

У столиці стрімко збільшується кількість киян, що мають підтверджений діагноз захворювання на COVID-19. Станом на сьогоднішній ранок це вже - 102 людини. Про це повідомляє мер Києва, Віталій Кличко. Захворіли:

Відкину один із стереотипів і скажу: вірус вражає не тільки літніх людей. У столиці 2 випадки захворювання дітей. І чимало захворіли молодих людей. Деякі пацієнти, трохи старші за 30, - у тяжкому стані! Я закликаю всіх! Припиніть перебувати в ілюзіях і осягніть реалії! Уберегти себе – це вберегти своїх близьких, коло свого спілкування, вберегти багатьох інших людей", - закликає мер столиці.

Відмова українців, що повернулися з-за кордону від карантинних заходів

Українці, які прилетіли в країну із В‘єтнаму, відмовляються від обсервації і вириваються із аеропоту

Українці, що проривались були евакуйовані із В‘єтнаму. Зараз прилетить схожий рейс із Дохи (Катар). Усі мають підписати зобов‘язання про 14 днів у обсервації. Евакуйовані відмовились і проривали кордон в аеропорту зламавши двері. Евакуація пропонувалась двох типів: безкоштовна в готелі «Козацький» та платна. Розцінки на фото. Ціна за усі 14 днів, - пише Віталій Глагола.

Рейсу з В'єтнаму на табло аеропорту не було, але в прес-службі "Борисполя" підтвердили, що літак з Хошиміну до Києва сьогодні все ж прилітав.

Нагадаємо, у Сумах через відмову вдягати маску в супермаркеті на чоловіка склали протокол за ст. 44-3 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 17 тисяч до 34 тис. гривень.

Читайте також:В Україні з’явилися тимчасові пункти скринінгового медичного сортування хворих на COVID-19