Суспільство
30 березня 2020
У Сумах через відмову вдягати маску в супермаркеті на чоловіка склали протокол
Патрульні склали на чоловіка протокол за ст. 44-3 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 17 тисяч до 34 тис. гривень.
news-image

У Сумах співробітники патрульної поліції склали адміністративний прокол за порушення карантину на чоловіка, який відмовився вдягати засіб індивідуального захисту органів дихання у супермаркеті.

Про це УНІАН повідомив речник патрульної поліції в Сумській області Олег Сологуб. За його інформацією, подія трапилася 29 березня. 

У супермаркеті один із покупців відмовлявся вдягати захисну маску, а на зауваження охоронців не реагував, намагаючись потрапити без неї до торгової зали. Охоронці викликали поліцію. Патрульні склали на чоловіка протокол за ст. 44-3 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 17 тисяч до 34 тис. гривень», – розповів Сологуб.

Він уточнив, що протокол патрульні склали за порушення правил поведінки під час карантину, які 28 березня прийняв виконавчий комітет Сумської міської ради.

Тим часом, порушників карантину в цілому на Сумщині вже оштрафували на загальну суму понад 100 тис. грн. Про це сьогодні, 30 березня, під час брифінгу повідомив голова Сумської облдержадміністрації Роман Грищенко.

Станом на сьогодні працівниками поліції складено 76 протоколів про адміністративні правопорушення. По п’яти з них судами вже прийняті рішення про адміністративні стягнення. Загальна сума штрафів за зазначеними рішеннями складає 102 тисячі гривень. Решта протоколів перебуває на розгляді у суді», – розповів посадовець.

При цьому він підкреслив, що з іншими порушниками карантину працівники поліції проводять поки що профілактичну і роз’яснювальну роботу.

Але якщо надалі не буде відчуватися відповідальність за своє здоров’я, за здоров’я їхніх близьких, за здоров’я інших громадян, поліція вимушена буде діяти більш рішучіше, відповідно до закону», – наголосив Грищенко.

Нагадаємо, ми повідомляли, що в Україні створили понад 500 мобільних бригад для діагностики коронавірусу вдома.

Читайте також:На час карантину відкладіть застілля та пікніки з рідними, - МОЗ