Політика
30 березня 2020
ЗМІ розповіли, як Коломойський розколює «слуг»: Гео Лерос очолив антипрезидентське крило
Першим сигналом «громадянської війни» стала сутичка депутатів Бужанського і Лероса після нападів останнього на Ірину Верещук.
news-image

Після кадрових чисток в Кабміні і Генпрокуратурі олігарх Ігор Коломойський за допомогою агентури всередині фракції «Слуга народу» став розгойдувати монобільшість Зеленського. Про це пише from-ua.com.

Першим сигналом «громадянської війни» стала сутичка депутатів Бужанського і Лероса після нападів останнього на Ірину Верещук. Потім пішло звернення частини нардепів СН до президента проти Консультативної ради, про що домовилися в Мінську. 

Серед підписантів був і Гео Лерос. Тепер парламентські розкольники намагаються підняти бунт проти Офісу президента. 

У наявності формування антипрезидентської освіти в «СН», яке виступає проти державної політики з питання Донбасу, зокрема, блокує мирні переговори з ОРДЛО і намагається «повалити» главу офісу президента Андрія Єрмака, лобіює дані ініціативи», - йдеться в матеріалі.

За даними видання, в антипрезидентську групу Лероса входять інші одіозні депутати, такі як лідер Майдану закордонних справ Богдан Яременко, більше відомий на прізвисько «анал табу», і колишній політтехнолог партій «Батьківщина» і «ПР» Микита Потураєв. 

Сьогодні «тріо культуристів» блокує навіть мінімальні миротворчі намагання нової влади, і запускає за допомогою ручних ЗМІ Коломойського, Порошенко і Пінчука дуті сенсації про корупцію в президентському офісі, намагаючись «підкусити» головного ініціатора переговорів з Донбасом Андрія Єрмака», - пише from- ua.com.

Більший вплив на розкол більшості, за даними журналістів, надає близький до Коломойського екс-гендиректор телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко, який задумувався про крісло мера Києва. Спонсором цього проєкту називали забудовника Андрія Вавриша, який разом із Ткаченком володіє Одеською кіностудією і не приховує своїх політичних і ділових зв'язків.

Гео Лерос ніколи не відрізнявся охайністю: ні політичною, ні фінансовою. До того як стати радником Володимира Зеленського, він був радником кума Петра Порошенка Юрія Стеця, а також його екс-соратника, київського мера Віталія Кличка. Лерос також фігурував у кількох корупційних скандалах. Після секвестру бюджету з'ясувалося, що «культурні проєкти» Лероса обійшлися українським платникам податків в 16 млрд грн. 

Він - продюсер більшості муралів у Києві, режисер фільму «Alifetimeolder», засновник арт-проекту ArtUnitedUs, автор української книги про вуличне мистецтво KyivStreetArt. Словом, представник «арт-класу», який роками годується на патріотичному дискурсі.

Напередодні виборів журналісти викрили Лероса в розтраті бюджетних грошей. Бюджет виділив 3,6 млн грн на мурали на «Осокорках». Ці гроші повинні були піти на закупівлю матеріалів і гонорари художникам, однак пізніше з'ясувалося, що всі художники працювали безкоштовно. 

Після скандалу і Стець, і Лерос обіцяли показати всі чеки, але замість цього влаштували показуху зі звітом на 70 сторінках А4, без чеків і документів, звичайно), а держсекретар міністерства інформації на камеру сказав, що нічого не покажуть. Типу документи великий секрет і ми вам нічого не винні», - пише видання.

Крім того, ознаки відкатів виявили і при створенні каталогу KyivStreetArt на замовлення Віталія Кличка. Лерос завищив кошторис проєкту як мінімум удвічі. Численні скандали, в які вплутувався муральщик, привели до того, що мер Києва вирішив відмежуватися від скандального радника і «просунути» його в список партії СН на парламентських виборах.

За даними from.ua, обранню Лероса депутатом сприяв і олігарх Сергій Льовочкін.

Кадровий дефіцит свого часу змусив Зеленського скористатися послугами соціальних ліфтів, куди набилися пристосуванці всіх мастей, і Гео Лерос не став винятком. Більш того, за чутками, група Льовочкіна обіцяла новому президенту підтримку в питаннях встановлення миру на Донбасі, що могло стати визначальним фактором при присвоєнні вуличному художнику №23 в списку «Слуги народу», - йдеться в матеріалі.

Крім «кар'єри парламентарія» і корупції на культурних проєктах, Лерос відомий тим, що підтримував легалізацію марихуани і евтаназії, співпрацював з різними американськими фондами, в тому числі наближеними до Джорджа Сороса, а також нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

Нагадаємо, САП відкрила кримінальне провадження після публікації відео, на яких брат глави ОП Андрія Єрмака  Денис нібито «продає» держпосади.

Читайте також:Зеленський звільнив свого радника