Економіка та бізнес
31 березня 2020
Ціни на бензин можуть знизити на 3-5 грн за літр
Мережі автозаправних станцій можуть зменшити ціни на бензин щонайменше на 3 гривні за літр.
news-image
В Антимонопольному комітеті України (АМКУ) вважають, що мережі автозаправних станцій можуть зменшити ціни на бензин щонайменше на 3 гривні за літр.
 
Відбудеться низка зустрічей із керівниками мереж АЗС, які працюють під брендами WOG, OKKO, Ukrnafta, Socar, UPG. Мета зустрічей – отримати пояснення щодо ціноутворення на нафтопродукти й відповідності вартості, вказаної на стелах автозаправок, тим змінам, яких зазнав ринок в останні місяці: падіння цін на нафту та крупний опт, коливання курсу гривні і т.д", - зазаначили у АМКУ.

Антимонопольний комітет констатує, що триває подальше зниження цін на автозаправках. 

Вітаючи таку реакцію учасників ринку на попередні рекомендації, Комітет водночас отримує дані від аналітичних агентств, які вказують на наявний потенціал до ще більшого зниження ціни.  Наприклад, для бензину марки А-95 виправданим може бути зниження іще на 3-5 гривень.

АМКУ переконаний, що заплановані зустрічі із керівниками мереж АЗС дозволять здійснити наступний крок в наближенні роздрібних цін на високооктанові бензини та дизельне паливо до рівня, який відображав би справжню дієву конкуренцію на цьому ринку.

Раніше стало відомо, що хліб в Україні різко подорожчає: заява спілки пекарів.

Читайте також:Експерт розповів про найгірший сценарій кризи для українців