Політика
31 березня 2020
Зеленський домовився з Меркель про 150 млн євро кредиту для України для боротьби з коронавірусом
Ангела Меркель зазначила важливість прийнятих законів про земельну реформу і про регулювання банківської діяльності
news-image

Президент України Володимир Зеленський і Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови обговорили ситуацію навколо поширення коронавірусу в світі, про це повідомляє прес-служба глави держави, пише «Є!» .

У контексті можливого збільшення фінансової допомоги Україні на боротьбу з коронавірусом сторони домовилися перенаправити 150 млн євро в межах державного німецького кредиту на відповідні потреби.

Федеральний канцлер позитивно відзначила ухвалення напередодні законів про обіг земель сільськогосподарського призначення та про регулювання банківської діяльності. У цьому контексті вона також наголосила на важливості якнайшвидшого завершення переговорів з МВФ щодо нової програми співпраці. Також ішлося про необхідність виділення додаткового фінансування для України з боку Європейського Союзу та Світового банку.

Глава держави поінформував Ангелу Меркель про безпекову ситуацію на Донбасі. Було також обговорено результати останніх консультацій у рамках Тристоронньої контактної групи. Окремо сторони обговорили перспективи продовження переговорів у Нормандському форматі.

У повідомленні наголошується, що Зеленський і Меркель також поділилися досвідом щодо того, що роблять країни з метою протидії пандемії.

Меркерль також заявила, що для України важливо якомога швидше домовитися з МВФ про виділення нового траншу, а також акцентувала увагу на важливості виділення додаткового фінансування для України з боку ЄС та Світового банку.

Читайте також:В Раду внесли проєкт постанови про скасування законопроєкту про ринок землі