Суспільство
1 квітня 2020
У МВС анонсували продовження карантину в Україні до 15 травня
Заступник міністра МВС Антон Геращенко навів невтішні цифри кількості хворих коронавірусом COVID-19 в Україні
news-image

У зв'язку з тим, що пік заражень коронавірусом COVID-19 в Україні очікується в період великодніх свят, в Міністерстві внутрішніх справ передбачають продовження національного карантину до 15 травня. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник голови МВС Антон Геращенко, пише «Є!».

У своїй публікації він зазначив, що на сьогодні в країні вже зафіксовано 669 підтверджених випадків зараження коронавірусом, а 17 громадян України не змогли подолати пандемію.

При цьому Геращенко зазначає, що фактичних випадків зараження набагато більше, просто не всі переносять COVID-19 однаково.

Є ті, хто заразилися коронавірусом, симптоми якого дуже схожі з грипом, але не повідомляють про це медикам, і при цьому сидять вдома, не наражаючи на небезпеку інших. Інша частина інфікованих переносять Covid-19 легко і не помітно, майже як на звичайну застуду. Але при цьому такі інфіковані особи можуть заражати інших. І заразили би дуже багато, якби на повну силу працював громадський транспорт, торгові центри, кафе з кінотеатрами", - зазначає Антон Геращенко, підкреслюючи, що вжиті заходи хоч і були важкими для більшості українців, але виявилися життєво-необхідними.

Міністр навів приклади країн, де коронавірус буквально за добу нарощував колосальні масштаби ураження і позначив, що головне завдання держави ні в якому разі не допустити подібного зростання пандемії.

Тому головна, а по суті єдина завдання карантину - це зупинити розкручування епідемії в геометричній прогресії, коли кожен заражений, перед встановленням діагнозу встигав заразити 3-4 інших осіб. Для того щоб карантин був ефективний потрібно дві умови: 1. Тестування, тестування і ще раз тестування! 2. Самоізоляція, самоізоляція і ще раз самоізоляція для всіх хто не задіяний в роботі виробництва, агрокомплексу і роботі об'єктів критичної інфраструктури. Ось те, що може і повинно зупинити катастрофічне поширення епідемії в Україні", - зазначено в повідомленні.

Читайте також:Міносвіти підготувало розклад уроків онлайн для школярів