Світ
2 квітня 2020
Польща надасть допомогу рятувальникам України та Грузії
Така підтримка здійснюється вже не перший рік.
news-image
Міністерство закордонних справ Польщі виділило 1,2 млн злотих (майже 8 млн грн) для навчання і забезпечення належним обладнанням українських, а також грузинських рятувальників у рамках допомоги для країн Східного партнерства.

Про це інформує МЗС Польщі, повідомляє ukrinform.

Співпраця Польщі з українськими та грузинськими партнерами має особливу вагу в нинішній ситуації поширення Covid-19. З огляду на роль рятувальних служб у протидії коронавірусу МЗС ухвалило виділити 1,2 млн злотих на чергові етапи проєктів, які мають на меті зміцнити підтримку рятувальних служб в Україні та Грузії, а також покращити співпрацю з польськими службами”,- зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Там також нагадали, що така підтримка здійснюється вже не перший рік. У рамках проєктів на розвиток, які фінансуються або співфінансуються МЗС Польщі, рятувальники проводять навчання і надають спеціальне обладнання колегам із країн Східного партнерства, насамперед України та Грузії.

Нагадаємо, житель міста Острув-Великопольський прожив у машині три дні, чекаючи на результат тесту на коронавірус, бо не хотів піддавати ризику свою сім'ю.

Як повідомлялося, за останніми даними, кількість заражених коронавірусом у Польщі зросла до 2347 осіб, 35 хворих померли.

Також уряд Польщі вирішив обмежити свободу вільного пересування, нові заходи діятимуть від сьогодні і до 11 квітня.

Читайте також:На польському кордоні утворилися довжелезні черги з українців, охочих повернутись додому (фото, відео)