Війна
2 квітня 2020
В армії скоротять 17 генеральських посад
До Верховної Ради поданий законопроєкт про реформу генеральських звань.
news-image

У процесі реформи в Збройних силах України скоротять 17 генеральських посад, заявив головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Руслан Хомчак в інтерв'ю інформаційному агентству Міноборони України АрміяInform, опублікованому 1 квітня.

Припускаю, що зараз здивую багатьох наших критиків. У процесі нинішньої реформи в нашому війську скорочується 17 генеральських посад», – сказав Хомчак

Він додав, що до Верховної Ради поданий законопроєкт про реформу генеральських звань.

Отже, звання «бригадний генерал», або однозірковий, запровадять після того, як відповідний проєкт схвалять народні депутати... Ми запропонували нашим законотворцям запровадити генеральські звання з національними особливостями, а саме: однозірковий, як у НАТО, бригадний генерал, двозірковий – генерал-хорунжий, тризірковий – генерал-поручник, і чотиризірковий-генерал. На жаль, не всі депутати до військових готові дослухатися, але ми продовжуємо переконувати: ця пропозиція базується як на нашій історичній спадщині, так і на світовій практиці», – сказав головнокомандувач ЗСУ.

Минулого року керівництво Міноборони визначило 11 пріоритетів, за якими реформуватимуть Збройні сили України. Вони охоплюють майже всі нюанси, важливі для армії: від стратегії оборони на суходолі та на морі й розбудови територіальної оборони до інтеграції з НАТО, запровадження найсучасніших технологій та вирішення соціальних проблем бійців.

Читайте також:ОБСЄ зафіксувала близько 360 вибухів біля ділянки розведення сил у Золотому