Україна
2 квітня 2020
Найголовніше за день: дозвіл на роботу ломбардів та кредитних спілок, повернення 6,5 тисяч українців за добу в Україну, концепція скороченого робочого дня в ЄС
Читайте про найголовніші події дня, 2 квітня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 2 квітня.

Дозвіл на роботу ломбардів та кредитних спілок

Уряд дозволив відновити за умов карантину роботу «всіх видів фінансових установ, у тому числі ломбардів і кредитних спілок». Про це йдеться в рішенні, яким внесено зміни до постанови КМУ № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Також дозволено продаж запчастин для транспортних засобів, у тому числі для тракторів та іншої сільськогосподарської техніки, та продаж добового молодняка свійської птиці.

Повернення 6,5 тисяч українців за добу в Україну 

Минулої доби в Україну повернулося майже 6,5 тисяч українців. Співробітники Держприкордонслужби України здійснили оформлення в обидва напрямки 12,4 тис. осіб.

Із-за кордону повернулося майже 6,5 тисяч громадян України. Зранку в пунктах пропуску черг з подорожуючих власним транспортом та пішоходів немає", - йдеться у повідомленні.

Концепція скороченого робочого дня в ЄС

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про впровадження нової концепції скороченого робочого дня, яка має підтримати компанії та працівників, котрі тимчасово залишилися без роботи через пандемію  Covid-19.
 
Ми, європейці, страждаємо нині від найбільшої людської трагедії з часів війни. Серце кожного з нас розбите загибеллю тисяч людей, чиї життя забрав коронавірус. Найтяжчого удару зазнали Італія та Іспанія, ми у скорботі разом з ними», - сказала президент Єврокомісії.

Нагадаємо, в Україні на 10 ранку 2 квітня зафіксовано 804 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Мер міста Дніпро Борис Філатов сказав, що влада уже готується до найгіршого варіанту, для цього на території кладовищ міста викопали 600 могил. Їх планують використати під можливе поховання померлих від коронавірусу.

А президент Філіппін Родріго Дутерте попередив, що за порушення карантину поліція має право розстрілювати громадян.

Читайте також:В березні смертність на півночі Італії зросла вдвічі, в Бергамо - в 4 рази