Із власниками АЗС знову відбудуться переговори щодо зниження цін на пальне – Офіс президента
Коли відбудуться такі переговори і які важелі впливу можуть бути використані в президентській канцелярії не вказали.
news-image

В Офісі президента України повідомили про намір провести переговори з власниками автозаправних станцій щодо їхньої цінової політики на пальне в час карантину і обмежувальних заходів, пов’язаних з пандемією коронавірусу. Про це повідомила пресслужба Офісу президента за підсумками селекторної наради під головуванням президента Володимира Зеленського.

На нараді вирішили провести переговори з власниками та керівниками автозаправних станцій задля зниження цін на пальне, які останнім часом зросли на кілька гривень», – йдеться в повідомленні.

Коли відбудуться такі переговори і які важелі впливу можуть бути використані в президентській канцелярії не вказали.

Антимонопольний комітет України днями анонсував заходи у кампанії щодо приведення цін на нафтопродукти до обґрунтованого рівня. 31 березня мала відбутися низка зустрічей із керівниками мереж АЗС, які працюють під брендами WOG, OKKO, Ukrnafta, Socar, UPG. Публічної інформації про те, чим завершилися такі зустрічі наразі немає.

Антимонопольний комітет вважає, що автозаправні мережі недостатньо знизили ціни на бензин та дизельне паливо, тому відомство проведе «поглиблене дослідження дій учасників ринків нафтопродуктів».

В Антимонопольному комітеті України (АМКУ) вважають, що мережі автозаправних станцій можуть зменшити ціни на бензин щонайменше на 3 гривні за літр.

Нагадаємо, з початку року вартість дизельного палива на АЗС України зменшилася в середньому на 2,2%, бензину А-92 - на 2,5%, бензину А-95 - на 2,7%, а СПБТ - на 3,9%.

Читайте також:Що буде з цінами на пальне в Україні: прогноз експерта