У НБУ розповіли, чому заспокоївся валютний ринок
Валютний ринок стабілізувався завдяки новинам про прийняття необхідних законів для старту нової програми з МВФ.
news-image

Валютний ринок врегулювався через новини про прийняття необхідних законів для старту нової програми з МВФ, а попит на валюту знизився до докризового рівня.

Про це заявив заступник голови НБУ Олег Чурій в ході онлайн-брифінгу.

Заступник голови НБУ розповів, що цього тижня Рада прийняла закон про ринок землі та схвалила в першому читанні закон про банківське регулювання. Це у свою чергу наблизило Україну до старту нової програми з МВФ.

Починаючи з 10 березня ми мали значний попит на іноземну валюту. Ми бачили, що щоденні обсяги попиту зросли більш ніж удвічі", - сказав банкір.

Після прийняття законів ситуація на валютному ринку почала стабілізуватися, Національний банк вже купує валюту. Розміри цих закупівель за поточний тиждень склали майже100 мільйонів доларів. 

Попит значно знизився і вийшов на ті показники середньоденного попиту, який був до розгортання кризових явищ", - додав Олег Чурій.

Нагадаємо, в Антимонопольному комітеті України (АМКУ) вважають, що мережі автозаправних станцій можуть зменшити ціни на бензин щонайменше на 3 гривні за літр.

Денис Шмигаль раніше повідомив, що уряд розглядає варіанти можливого послаблення карантину для запуску економіки, але все буде залежати від темпів поширення коронавірусу на території України

Але 3 квітня стало відомо, що для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Уряд планує запровадити більш жорсткі заходи безпеки на період карантину.

Читайте також:Скільки  держава буде платити пологовим будинкам за одну породіллю